12. listopadu 2008 • 09:19

Donovan si opět podmanil Ameriku

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší střelec zámořské MLS Landon Donovan z LA Galaxy byl vyhlášen nejlepším americkým fotbalistou. Po triumfech v letech 2002, 2003, 2004 a loni získal šestadvacetiletý útočník ocenění jako první hráč popáté v kariéře.



Donovan v hlasování novinářů získal 297 bodů. Druhý brankář Evertonu Tim Howard obdržel 249 bodů, na třetím místě skončil útočník Fulhamu Clint Dempsey se 176 body. Nejlepším trenérem sezony se stal Sigi Schmid z Columbusu.

Donovan dal v základní části zámořské MLS dvacet branek, ani jeho výkon však klubu nepomohl do play off. Rodák z Kalifornie se navíc v lednu stal historicky nejlepším střelcem amerického národního týmu. Ve 105 reprezentačních startech nastřílel 37 branek.

Od úterý trénuje Donovan s Bayernem Mnichov, který vede bývalý poradce Galaxy Jürgen Klinsmann. Podle fotbalistova agenta Richarda Motzkina je však předčasné spekulovat, že by Donovan následoval příkladu slavnějšího spoluhráče Davida Beckhama, který během pauzy MLS bude hostovat v AC Milán, a tým německého mistra posílil.

"Jürgen a Landon se znají dlouhá léta. Tohle byla ideální příležitost potrénovat a zůstat fit," řekl agentuře AP.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud