24. července 2009 • 19:32

Trenér nejmladšího fotbalisty raději rezignoval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Trenér Julio Cesar Baldivieso opustil kvůli svému synovi lavičku bolivijského celku Aurora. Vedení klubu totiž odmítlo ponechat v prvním týmu jeho třináctiletého syna Mauricia, který se v neděli stal nejmladším fotbalistou v některé z prvoligových soutěží světa.



"Je smutné, že hodně lidem nebyla premiéra mého syna po chuti. Nebudu poslouchat rady, kdy mám nebo nemám poslat na hřiště někoho z rodiny," citovala agentura Reuters Baldiviesa. "Chci, aby celý svět viděl, že mladým talentům hází v Bolívii klacky pod nohy jen proto, aby se udělalo místo pro cizince," dodal sedmatřicetiletý kouč, který v uplynulé sezoně dovedl tým k titulu.

VIDEO - Dvanáctiletý chlapec nebyl na hřišti schopen přihrát a nakonec se kvůli němu oba týmy málel popraly.

Mauricio Baldivieso, který ve středu oslavil 13. narozeniny, se stal nejmladším prvoligovým fotbalistou světa v neděli, kdy kvůli velké marodce nastoupil na posledních devět minut duelu s La Pazem. Chlapcův start vzbudil v Bolívii vlnu nevole a mnoho odborníků vyzvalo svaz, aby zavedl věkový limit pro start v soutěžích dospělých. Ten je například v Evropě stanoven na 15 let.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud