25. června 2013 • 18:21

Prodejte Messiho, radí Barceloně Cruyff. S Neymarem si nesednou

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celá Barcelona se na to těší. Až spolu v jednom dresu vyběhnou Neymar a Lionel Messi na posvátný Nou Camp, fanoušci spustí peklo. Bývalý hráč a trenér katalánského týmu Johan Cruyff ale brzdí optimismus. Naopak klubu radí, aby zvážil možnost prodeje nejlepšího fotbalisty světa Lionela Messiho.



Někdejší slavný nizozemský reprezentant se obává, že mezi hvězdným Argentincem a novou brazilskou posilou Neymarem mohou vzniknout rozpory, na které posléze doplatí celé mužstvo.

"S Neymarem na palubě bych se připravil na eventuální prodej Messiho, s čímž někdo může a jiný nemusí souhlasit," řekl Cruyff v rozhovoru se čtenáři španělského deníku Marca.

"Mluvíme tady o celém týmu, hráčích a dalším...V sáze je příliš mnoho věcí. Proto je obtížné trénovat tak špičkový výběr," doplnil držitel tří Zlatých míčů, jenž vedl Barcelonu v letech 1988-1996.

Domnívá se, že přítomnost dvou elitních útočníků a velkých hvězd v jednom mužstvu nebude dělat dobrotu. "Vezměte si třeba standardní situace. Neymar kope skvělé přímé kopy a Messi na tom byl v Barceloně podobně. Nevím, kdo je od teďka bude zahrávat," přemítal Cruyff.

Lionel Messi se diví: Já že dlužím na daních?
Lionel Messi se diví: Já že dlužím na daních?

"Další věcí je fakt, že Neymara i celou Barcelonu sponzoruje Nike, zatímco Leo je tváří Adidasu. To jsou právě ty situace, které mohou způsobovat problémy," doplnil šestašedesátiletý Nizozemec.

"Pokud si dokážou vyhovět, tak to bude bezpochyby impozantní spolupráce. Na to si musíme počkat, buď to dopadne dobře, nebo špatně. Je to však velký risk a já osobně bych Neymara nekupoval," prohlásil Cruyff.

Barcelona za jednadvacetiletého brazilského útočníka, který momentálně září na Poháru FIFA, zaplatila v květnu Santosu 57 milionů eur. Úřadující španělský mistr si zajistil Neymarovy služby na pět let.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud