21. května 2014 • 22:01

Zidane nepůjde do Bordeaux, zůstane asistentem v Realu

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Francouzská fotbalová legenda Zinedine Zidane nebude v příští sezoně trénovat prvoligové Bordeaux. Jednačtyřicetiletý někdejší reprezentační kapitán sice dlouho o angažmá jednal s šéfem svého bývalého klubu Jeanem-Louise Triaudem, nakonec se ale rozhodl zůstat v roli asistenta Carla Ancelottiho v Realu Madrid.



Zidane hrál v Bordeaux v letech 1992 až 1996 a podle francouzských médií byl horkým kandidátem na uvolněné místo po trenérovi Francisi Gillotovi. Nakonec ale převážily vazby k Realu, v němž ukončil v roce 2006 kariéru a za který momentálně hrají v mládežnických týmech jeho dva synové.

Duo Ancelotti - Zidane tak bude nadále působit na Santiago Bernabeu i v dalších letech. Mistrovský titul letos této dvojici utekl, ale po úspěchu ve španělském poháru si dělájí francouzští kolegové zálusk na triumf v Lize mistrů. Pro Real by to byl v historii již desátý zisk této trofeje.

Legendární Zinedine Zidane má následovníka. Jeho syn Enzo Fernández hraje za juniorku Realu Madrid.
Legendární Zinedine Zidane má následovníka. Jeho syn Enzo Fernández hraje za juniorku Realu Madrid.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud