12. července 2014 • 14:15

Pamatujete si Krkiče? Barcelona posílá padlý talent zase pryč

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Říkalo se o něm, že z něj bude nový Messi. Jenže teď o Bojana Krkiče v Barceloně nestojí. Španělský mladík srbského původu se v dresu katalánského klubu neobjeví ani v příští sezoně. Z Nou Campu ho již poněkolikáté pošlou na hostování. Od supertalentovaného útočníka si slibovali fanoušci mnohem víc. Nyní nejspíš oblékne dres Stoke City.



Krkičovi předpovídali velkou budoucnost. A v dresu Barcelony zpočátku ukazoval, že by z něj skutečně mohla být prvotřídní hvězda. Když 20. září 2007 dal svůj první gól ve španělské lize, bylo mu teprve 17 let a 53 dní. Ani Messi to nezvládl dřív. První sezonu v áčku zakončil s bilancí 10 gólů – a pokořil tím rekord legendární kanonýra Realu Madrid Raúla. Byl také prvním hráčem narozeným v 90. letech, který dokázal skórovat v Lize mistrů.

Postupně však začala jeho hvězda pohasínat. Nepomohl odchod trenéra Franka Rijkaarda, který měl v Krkiče velkou důvěru. Jeho nástupce Pep Guardiola takovou trpělivost neměl. Na Krkice navíc začal doléhat tlak okolí, které od něj na hřišti čekalo velké věci. „Nemohl jsem ani pořádně chodit po ulici,“ přiznal Krkič, v jaké krizi se nacházel. Počet minut strávených na hřišti ubýval, stejně jako nastřílené góly.

Bojan Krkič se spoluhráči z Barcelony na finále basketbalového Final Four
Bojan Krkič se spoluhráči z Barcelony na finále basketbalového Final Four

V červnu 2011 přišel přestup do AS Řím. Ten v té době trénoval současný trenér Barcelony Luis Enrique. Ani v Itálii ale Krkič nepookřál a podobně se mu vedlo na dalším hostování v AC Milán. Pak Barcelona využila klauzuli v jeho smlouvě loni v létě ho vykoupila znovu zpátky.

Jenže Krkič zase rychle balil kufry a zamířil do Ajaxu. Tam za minulou sezonu nastřílel 5 gólů v 32 zápasech, což nebylo dost na to, aby s ním nizozemský mistr počítal dál. Už nyní je jasné, že Krkič se na Nou Campu dlouho neohřeje. Jeho další destinací by mělo být Stoke City. Trenér Mark Hughes je přesvědčený, že se pod jeho vedením momentálně už třiadvacetiletý hráč konečně chytí. Fanoušků, kteří mají stejný názor, však rok od roku ubývá.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud