8. října 2014 • 07:07

Barceloně hrozí při odtržení Katalánska konec ve španělské lize

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud by se Katalánsko odtrhlo od Španělska, s největší pravděpodobností by tamní fotbalová Primera División přišla o svůj klenot - Barcelonu. Na začátku listopadu se má konat referendum o nezávislosti a předseda fotbalové ligy (LFP) Javier Tebas s předstihem před možným koncem Barcelony či Espaňolu ve španělské soutěži varoval.



"Pokud by se Katalánsko stalo nezávislým, podle sportovních zákonů by Barceloně nebylo dovoleno hrát," řekl Tebas.

Podle něj by se musely tyto zákony změnit, o čemž by rozhodoval parlament. "Samozřejmě, že pokud by k tomu došlo, ohromným způsobem by to uškodilo španělskému fotbalu. Nedokážu si představit Katalánsko bez Španělska, stejně jako La Ligu bez Barcy," doplnil.

Souboje Barcelony s Realem Madrid jsou ozdobou nejen španělské ligy, ale vrcholem pro celý světový fotbal. Referendum o nezávislosti Katalánska bylo vyhlášeno na 9. listopadu. Španělský ústavní soud však jeho uspořádání prozatím pozastavil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud