5. ledna 2015 • 19:36

Messi náhradníkem. V Barceloně se hádá s koučem, naštvanost stoupá

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barcelonu miluje, po novém roce měl klub ujistit, že na Nou Campu dokončí kariéru. Jenže všechno může být úplně jinak. Lionel Messi má totiž momentálně ke spokojenosti hodně daleko. Prý mu vadí přísný, autoritativní styl trenéra Luise Enriqueho. Ten při zpackaném nedělním utkání na San Sebastianu (0:1) posadil svou největší hvězdu jen mezi náhradníky, v pátek se podle španělského Mundo Deportivo oba pohádali na tréninku.



Ve Španělsku zažili nevídanou neděli, ve fotbalové lize ztratili oba největší giganti. Odpoledne padl po 22 zápasech Real na Valencii (1:2), večer královský klub následovala Barcelona, která nezvládla duel v San Sebastianu (0:1).

Především v katalánském velkoklubu stoupá nervozita, mluví se napjatém vztahu mezi Luisem Enriquem a Lionelem Messim . Argentinský mág začal duel se San Sebastianem překvapivě na lavičce, což bytostně nesnáší.

Důvod? Pozdější návrat z vánočních svátků, které Messi strávil v rodné Argentině. V teplákové soupravě vedle něj ze stejného důvodu usedli ještě Alves a Neymar . Barcelona utkání vůbec nezvládla. Hvězdná trojice sice naskočila v průběhu hry (Messi odehrál celý druhý poločas), přesto prohře 0:1 nezabránila.

"Messi, Neymar a Alves jsou po dlouhých cestách a trénovali méně. Nechtěl jsem riskovat a nechat je hrát celých devadesát minut," vysvětlil Enrique po utkání. Tím si ale ještě víc naštval největší barcelonský poklad.

Barcelona možná byla na půdě Getafe pár vteřin od porážky. Na branku Katalánců postupoval sám domácí hráč, ale nedostal šanci akci zakončit. Duel skončil 0:0. Zklamaní ale byli domácí, i když si na snímku hvězdný Argentinec Lionel Messi utírá nos.Foto Reuters

Messi totiž chce hrát pořád. Trenéři si ho za běžných okolností nedovolí stáhnout ze hry předčasně ani v bezvýznamném pouťáku. Čtyřnásobný majitel Zlatého míče totiž miluje fotbal a trpí, když nemůže být na hřišti.

Podle všeho se vztahy mezi největší ikonou klubu a přísným trenérem stále víc vyostřují. Messimu údajně vadí Enriqueho autoritativní styl práce a způsob chování, jakým s hráči jedná. Španělský deník Mundo Deportivo dokonce informuje o hádce na pátečním tréninku.

Pro Messiho šlo o první trénink s Barcelonou po návratu z dovolené. Hrál se fotbálek pět na pět, Enrique dělal rozhodčího. Podle očitých svědků nepískl nedovolený zákrok na Messiho, což argentinskou desítku pořádně rozlítilo. Messi totiž chce pořád vyhrávat, byt jde jen o tréninkový zápas.

Nejlepší střelec klubové historie se neobjevil ani na pondělním otevřeném tréninku. Oficiálním důvodem jsou žaludeční potíže, ve Španělsku se ale mluví o tom, že se Messi naštval a zůstal doma. Hráči si přitom vyříkávali chyby, které udělali v nedělním zpackaném zápase.

Na Messiho čeká frontu řada zájemců. Miliardy na přestup má údajně připravené Chelsea, Manchester City i PSG, v Bayernu by Messiho s otevřenou náručí přivítal Pep Guardiola. Ač několikrát zdůraznil, že Barcelonu opouštět nechce, neshody s trenérem by mohly celou situaci rychle změnit...

Fotbalisté Barcelony zůstanou v roce 2015 bez posil
Fotbalisté Barcelony zůstanou v roce 2015 bez posil

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud