7. ledna 2015 • 10:40

Enriquemu hrozí vyhazov. ČTYŘI hříchy, které trenér spáchal v Barceloně

Autor: kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pozice Luise Enriqueho v Barceloně je nejistá. Ačkoliv katalánský klub ztrácí z druhé příčky jen bod na Real (ten má zápas k dobru) ve Španělsku se mluví o tom, že jeho angažování bylo chybou. Dokonce takovou, že velmi rychle může o prestižní místo na katalánské lavičce přijít. Co mu kritici vyčítají?



1. Nenašel základní jedenáctku

Sedmnáct odehraných kol, ani jednou stejná sestava alespoň dvakrát po sobě. „Oznámení jedenáctky Barcelony začíná být zajímavější zpráva než její hra, což jen zvyšuje diskusi na téma Luis Enrique. Momentálně není jasné jasné, jestli je víc troufalec, vizionář nebo jen trenér, který se snaží najít svůj nejlepší tým, aniž by bral ohled na umístění v tabulce,“ napsal deník El País.

2. Slabší výkony

Barcelona nezačala sezonu vůbec špatně, z prvních osmi kol sedmkrát vyhrála a jednou remizovala. Dobře nastartovaný stroj se zadrhnul v El Clásiku, po kterém přišla šokující prohra s Vigem. Klub bodově neztrácí na Real nijak zásadně, jenže ještě větší rozčarování panuje z předvedených výkonů. Nebýt Messiho a Neymara , situace by byla ještě horší.

Lionel Messi v nezvyklé roli náhradníka sledoval první poločas utkání Barcelony na hřišti Realu SociedadFoto Profimedia.cz

3. Nerozumí si s Messim

Španělská média mají jasno. Ti dva už nejsou na stejné vlně. Messi se prý hodně zlobil, když jej kouč opomenul v neděli v základu. Rozhlasová stanice COPE přinesla v pondělí informaci na základě zdrojů z Messiho blízkého okolí, že Argentinec dospěl k názoru, že současná situace se nezmění, pokud zůstane Enrique ve funkci. Navíc prý hráč nechápe, proč má kouč takovou podporu vedení.

4. Opakuje chyby

Podle kritiků je současný kouč příliš tvrdohlavý a nedokáže se poučit ze svých chyb. „A jeho taktický přístup je špatný,“ napsal probarcelonský list Sport. Proti Enriquemu se obrací i to, že už z doby své hráčské kariéry míval rezervovanější přístup k zástupcům médií a nezměnil to ani teď, takže jej rozhodně nijak výrazně nešetří. A ve Španělsku mají velkou moc.

Trenér fotbalové Barcelony Luis Enrique
Trenér fotbalové Barcelony Luis Enrique

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud