26. ledna 2015 • 16:41

Hrozí Realu zákaz přestupů?! FIFA ho šetří stejně jako Barcelonu

Autor: dvo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Minulý týden ohlásil Real Madrid příchod norského supertalentu Martina Ödegaard, dnes s bílým dresem pózoval poprvé brazilský záložník Lucas Silva. Do toho prosákly informace, že se lídr španělské ligy zajímá o Aymerika Laporteho z Bilbaa. Vhodné doplnění kádru? Na první pohled možná, ale za rychlými nákupy Bílého Baletu stojí možná úplně jiný důvod.



Podle informací deníku AS začal Real Madrid urychleně nakupovat posily kvůli hrozbě trestu, který už postihnul konkurenční Barcelonu. Tedy zákaz přestupů za porušení pravidla při transferech hráčů mladších 18 let.

FIFA se prý obrátila na španělský svaz a vyžádala si dokumentaci ke všem mladým hráčům Realu, kteří působí v klubech, s nimiž má Bílý balet dohody o spolupráci. Podle AS se to jen v Madridu a okolí týká 22 celků, prověřovat bude i fotbalisty hrající v partnerských klubech Realu v zahraničí.

Real se údajně provinil v roce 2012, kdy měl pod svá křídla přetáhnout dva dvanáctileté mladíky z Venezuely Manuela Godoyu a Fernanda Maciase. Jeden z nich přestoupil už v roce 2012, druhý přišel o rok později ve věku 14 let a v současné době je v mládežnických týmech Raya Vallecana.

Podle informací španělského deníku dala FIFA Bílému baletu měsíc času na to, aby ukázal všechny potřebné dokumenty a prokázal, že se neprovinil stejně jako Barcelona. Rodiče se svými potomky stěhovali ze země mimo Evropskou unii kvůli fotbalovým povinnostem, nikoli kvůli profesním, což pravidla FIFA zakazují.

Real už nyní podepsal dva mladé hráče a po třetím pokukuje. Pokud by se opravdu potvrdily informace o tom, že se provinil proti pravidlům, hrozil by mu třeba podobný trest jako Barceloně. Ta zůstane bez posil 14 měsíců a trest vyprší až v lednu roku 2016.

Lucas odmítl miliony kvůli Realu

Zatím poslední posilou Realu Madrid se stal Brazilec Lucas Silva. Přestup jedenadvacetiletého záložníka nebyl ale vůbec snadný. Práva na hráče vlastnilo hned šest stran a jedním z nich byl i samotný Lucas. Z přestupové částky měl nárok na 10% poddíl. Což by z celkové přestupní částky 378 milionů korun činilo 37,8 milionů korun. Jenže nová posila Realu svůj poddíl odmítla, aby tím pomohla k realizaci přestupu. „Bylo to nejlepší pro všechny strany. Chtěl jsem hrát za Real Madrid. Dostal jsem jedinečnou příležitost a chci ji využít,“ uvedl o zřeknutí se svého poddílu pro brazilská média Lucas.

Nová posila Realu Madrid Lucas Silva. Hrát bude s číslem 16
Nová posila Realu Madrid Lucas Silva. Hrát bude s číslem 16

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud