5. února 2015 • 15:19

Premiéra norského zázraku v Realu: Připravil dva góly, může hrát v LM

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový Real Madrid neváhal za mladičkého kluka zaplatit 84 milionů korun, týdně mu na platu vyplácí téměř tři miliony korun. Vysoká investice do Martina Odegaarda ale nevypadá jako čirý hazard. Šestnáctiletý talent z Norska se v královském klubu uvedl fantasticky. V prvním zápase za B tým vypracoval dvě branky a trenér Ancelotti ho dokonce napíše na soupisku pro Ligu mistrů!



Nejmladší reprezentant v dějinách Norska je luxusním fotbalovým zbožím. Odegaard a jeho agenti jednali snad se všemi evropskými velkokluby, nakonec se dohodli na tříapůlleté smlouvě v Realu Madrid. Teprve šestnáctiletý záložník by měl první sezonu strávit v B týmu, který ve Španělsku hraje třetí nejvyšší soutěž.

Po velkolepém přivítání na obří tiskovce, jakou při přestupu do Realu absolvují jen ty největší hvězdy, se už Odegaard stihl předvést i na hřišti. Svůj debut zvládl ve středu v přátelském duelu proti čínskému Guoanu Peking.

Odegaard navlékl bílý dres s číslem 21 a vedl si náramně. Za Castillu, jak se rezervě Realu oficiálně říká, odehrál výborné utkání. Při remíze 3:3 připravil dvě branky, podle dostupných sestřihů vypracoval řadu velmi kvalitních akcí. Slavný trenér Castilly Zinedine Zidane ho na hřišti nechal šedesát minut. Ostrý debut může Odegaard v dresu rezervy Realu prožít už v nedělním duelu s Athletikem Bilbao B.

VIDEO: Sestřih prvního utkání Martina Odegaarda v Realu Madrid

Zápas bedlivě sledoval také Fernando Hierro, klubová legenda a Ancelottiho asistent v áčku. Zřejmě si dělal do notýsku jen pochvalné poznámky. Španělská média totiž přišla s informací, že Odegaard si svým přístupem v tréninku a výkonem v prvním utkání vysloužil místo na soupisce pro Ligu mistrů!

Pokud nastoupí v osmifinále proti Schalke (18. února v Německu), stane se nejmladším hráčem v historii soutěže. Dosavadní primát drží Nigerijec Celestine Babayaro, který nastoupil v roce 1994 za Anderlecht Brusel ve věku 16 let a 87 dní.

Odegaard nemůže být zapsán na soupisku B, která je v Lize mistrů určená pro mladé hráče klubu. Norský talent totiž neodehrál v Realu potřebné dva roky, proto jeho jméno naťukají do počítače přímo k Ronaldovi, Baleovi a dalším hvězdám.

Levonohý záložník bude dál trénovat s prvním týmem i rezervou, pro zápasy ho bude využívat hlavně Zinedine Zidane v třetiligové Castille. Tam by měl týmu pomoct k postupu o soutěž výš. Pokud ale výkony norského teenagera půjdou dál nahoru, možná si brzy zahraje ostré zápasy i v prvním týmu.

V Realu Madrid zatím nemá Ödegaard dres s číslem
V Realu Madrid zatím nemá Ödegaard dres s číslem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud