22. února 2015 • 22:49

Real využil zaváhání Barcelony. Katalánci ztrácí opět čtyři body

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ŠPANĚLSKÁ LIGA - SOUHRN 24. KOLO | Fotbalisté Barcelony překvapivě prohráli v duelu 24. kola španělské ligy s Málagou 0:1. Jediný gól zápasu vstřelil v sedmé minutě Juanmi. Naopak Real Madrid utkání proti Elche zvládl. Díky brankám Karima Benzemy a Cristiana Ronalda zvítězil 2:0 a druhá Barcelona na něj ztrácí čtyři body.



Real byl na půdě Elche lepší už v prvním poločase, přesto se do šaten šlo za bezbrankového stavu. Hráči Bílého baletu se přitom mohli zlobit na rozhodčího, který kvůli domnělému ofsajdu neuznal povedený gól Benzemy z akrobatické pozice.

Francouzský útočník se však branky přeci jen dočkal, v úvodu druhé půle dorážel z bezprostřední blízkosti sražený centr Ronalda. Na střeleckou listinu se nakonec zapsal také sám Ronaldo, který se trefil hlavou po centru Isca.

Pro portugalskou hvězdu to byl první ligový gól od 18. ledna po 340 minutách hry. Ronaldo zůstává s 29 zásahy nejlepším střelcem španělské Primery Division.

Tři body pro Real mohly obzvláště těšit také Ikera Casillase, který čistým kontem oslavil svůj jubilejní 500. ligový zápas v dresu Realu Madrid.

Šok pro Barcelonu

Fotbalisté Barcelony nenavázali na předchozích jedenáct vítězných soutěžních zápasů v řadě. Jediný gól zápasu s Málagou vstřelil v sedmé minutě Juanmi.

Katalánský celek do utkání nevkročil dobře, což potrestal po dlouhém výkopu brankáře Kameniho a chybě obránce domácích Alvese jedenadvacetiletý útočník Juanmi a připsal si pátou trefu v sezoně.

Druhý tým španělské ligy se snažil o vyrovnání a zejména v závěru měl hned několik slibných příležitostí, Málaga ale byla rovnocenným soupeřem, což dokládá i celkový poměr střel 11:11.

Barcelona tak podruhé v sezoně odevzdala na stadionu Camp Nou plný počet bodů a vedoucí Real Madrid bude mít v nedělním utkání na hřišti Elche možnost odskočit na rozdíl čtyř bodů.

Španělská fotbalová liga - 24. kolo:
FC Barcelona - Málaga 0:1
(7. Juanmi)

Córdoba - Valencie 1:2
(74. Ghilas z pen. - 38. Gomes, 81. Piatti)

Atlético Madrid - Almería 3:0
(20. a 29. Griezmann, 13. Mandžukič z pen.)

La Coruňa - Vigo 0:2
(46. Charles, 82. Larrivey)

San Sebastian - FC Sevilla 4:3
(48. a 90. Prieto, 16. Agirretxe, 82. vlastní Arribas - 43. Kolodziejczak, 67. Bacca, 78. Gameiro z pen.)

Bilbao - Vallecano 1:0
(86. Aduriz)

Villarreal - Eibar 1:0
(71. Vietto)

Elche - Real Madrid 0:2
(56. Benzema, 69. Ronaldo)

Levante - Granada 2:1
(88. Camarasa, 90.+4 Barral - 13. El Arabi z pen.)

MATCH OVERVIEW LEGACY

Radost hráčů Realu po brance Ronalda
Radost hráčů Realu po brance Ronalda

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud