16. března 2015 • 16:40

Messi jako zamlada. Úchvatným sólem připomněl Maradonu i sám sebe

Autor: har, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řádí jako uragán. Podporován dvojicí Neymar, Suárez, předvádí Lionel Messi v roce 2015 výjimečné kousky. V sobotu proti Eibaru 2:0 vstřelil oba góly. Barcelonu dostal do vedení gólem z penalty, potom se vůbec poprvé v profesionílní kariéře trefil hlavou po rohu. V zápase se blýskl i brilantním sólem, kterým připomněl svůj možná nejkrásnější branku z roku 2007.



Duel na nejmenším stadionku ve španělské lize, kam se nacpalo 5230 diváků, sledoval fenomenální představení jednoho muže. Desítka v netradičním barcelonském oranžovém dresu si dělala na trávníku, co chtěla. I lidé v oknech paneláků, které sousedí na jedné straně s hřištěm, se museli kochat Messiho uměním.

Začalo to sólem a la Maradona z mistrovství světa 1986. Messi také převzal míč na vlastní polovině, deset metrů od půlící čáry. Okamžitě se na něj vrhli dva protivníci. Prvního štírek oklamal ostrou změnou směru, druhému balon píchnul kolem nosu. První se mezitím vrátil ho stíhat, tak mu frnknul podél lajny.

Kdo další si vyzkoušel roli kašpárka?

Našli se dva. Prvnímu Messi nasadil jesle, druhému taky, aby mu to nebylo líto. To už byl před domácí šestnáctkou. Takže královské sólo s celkem pěti vyhranými souboji jeden na jednoho. Škoda, že pak kapitán Barcelony přihrál míč Neymarovi , protože ten mu ho vrátil na paty. Branku si tahle neskutečná paráda vážně zasluhovala.

VIDEO: sólo Lionela Messiho v zápase na hřišti s Eibarem

VIDEO: Messiho sólo z roku 2007 v zápase s Getafe

Leckdo si možná vzpomněl na Messiho gól, kterým jako 19letý supertalent uchvátil celý svět. Tehdy ještě nosil dlouhé vlasy, ve tváři bezstarostný úsměv plný vášně pro fotbal. před necelými osmi lety dělal kašpárky z obránců Getafe, úchvatný tanec přes polovinu hřiště navíc zakončil gólem.

S přibývajícím věkem se u Messiho nic nemění. Naopak. Letopočet 2015 je k němu zatím mimořádně štědrý. Když Cristiano Ronaldo přebíral Zlatý míč, ztrácel na něj v tabulce střelců španělské elitní soutěže 12 gólů. Teď už se pořadí otočilo.

Messi se 32 góly prodral do čela kanonýrů španělské ligy. Proč? Zatímco Ronaldův rozlet brzdí tápající Real, Messi brankami korunuje barcelonský jarní vzlet. V posledních 10 zápasech jich vstřelil už 17!
V tomhle týdnu si fantastickou bilanci může vylepšit na Nou Campu hned dvakrát. Nejdřív v úterní odvetě osmifinále Ligy mistrů s Manchesterem City a poté v nedělním El Clásiku.

Jak Messiho poslední výkon z Eibaru popsat? Nejlépe to udělal trenér Enrique už před zápasem. "Jestliže je hráč jako Messi v top formě, je jedno, na které místo v sestavě ho zařadíte. Můžete ho postavit do obrany a stejně bude nezastavitelný. Nemá tajný recept, tajemství je uvnitř něj," řekl na tiskové konferenci.

Lionelu Messimu po brance do sítě Eibaru přibíhají gratulovat Suárez s Neymarem
Lionelu Messimu po brance do sítě Eibaru přibíhají gratulovat Suárez s Neymarem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud