Hynek Preisler
22. března 2015 • 15:00

El Clásico: Rozhodne forma MSN, nebo udeří madridské BBC?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Real proti Barceloně, to je i souboj BBC (Benzema, Bale, Cristiano Ronaldo) versus MSN (Messi, Suárez, Neymar). A podle formy z posledních týdnů útočné komando „bílého baletu“ za katalánskými úderníky zaostává. I proto je favoritem dnešního (21.00) El Clásika Messiho parta.



Na úvod dva střípky, které pěkně vystihují náladu v obou táborech před nedělním, fotbalovou planetou dychtivě očekávaným El Clásikem. 

Ukázka pohody v Barceloně. Fanoušci se na internetu baví fotkou dresu Realu Madrid „speciálně upraveného“ pro toto utkání. Tedy spíše jde o dlouhý hábit sahající až na zem, připomínající tradiční arabské oblečení. Prý varianta proti Messiho jeslím, kterými v Lize mistrů ve středu „potupil“ hráče Manchesteru City a sklidil za ně obdiv fotbalové planety. 

Kontrastní obraz disharmonie v Madridu. Stále se řeší reakce Cristiana Ronalda z posledního soutěžního zápasu, kdy dal najevo, jak je otrávený poté, co jeho akce neskončila gólem, místo něj se dvakrát radoval jeho parťák Gareth Bale.

Sečteno a podtrženo, Lionel Messi je momentálně v obrovské pohodě, kdežto Cristiano Ronaldo se se svými kumpány v útoku trápí. Vždyť nosatý kouzelník z Barcelony dal od začátku kalendářního roku 20 soutěžních gólů, tedy stejně jako dohromady celé BBC, jak se útok Benzema–Bale–Cristiano Ronaldo označuje.

Souboj mezi Piquém a Benzemou
Souboj mezi Piquém a Benzemou

„Cítím se dobře a stejně jako celý tým si užívám fotbal, který předvádíme. Ale jdeme do utkání s velkým respektem. Madrid nikdy nehraje špatně, a když to vypadá, že má problémy, je ještě nebezpečnější,“ neztratil pokoru kapitán argentinské reprezentace.

Jenže právě forma ústřední postavy útoku MSN (Messi–Suárez–Neymar) dělá z Barcelony velkého favorita třaskavého duelu. Ten již může hodně napovědět o mistrovi. „Máme důležitou výhodu domácího prostředí, která ale v mnoha případech nebývá rozhodující. Mluvit o tom, že jsme favorité, je riskantní,“ brání se této nálepce kouč „Blaugranas“ Luis Enrique.

Katalánci vedou Primera Division před „bílým baletem“ o jeden bod. Pokud na Nou Campu uspějí, dostanou se do luxusního trháku. Podobně jako Plzeň v české soutěži.

„Ale když vyhrajeme El Clásico my, může se pro nás úplně všechno změnit,“ svěřil se na twitteru se svými pocity záložník královského klubu Toni Kroos. Real by potřeboval především formu BBC z podzimu, kdy je zdobil průměr 2,03 gólu na zápas. Na jaře se však tato hodnota pohybuje jen kousek nad číslem 1. Příslibem může být návrat Luky Modriče do sestavy, se kterým rostou výkony nejdražšího fotbalisty planety Balea.

„Cítíme velký tlak, ale před tak obrovským zápasem je to normální. S dobrou obranou dokážeme zopakovat výsledek z první části sezony,“ přiznal třetí z útoku BBC Karim Benzema. Na konci října Real svého rivala zdolal 3:1, když se trefil Ronaldo i Benzema. Jenže to bylo BBC ještě na rozjeté vlně. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud