29. dubna 2015 • 11:01

Maestro Messi! Po dloubáku při penaltě z něj dělají Panenku

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Strach z kopání penalt už mít nemusí. Lionel Messi vyřešil střelu z bílého puntíku v zápase Barcelony proti Getafe (6:0) elegantním způsobem. Skóre otevřel parádním dloubáčkem ve stylu Antonína Panenky a nastartoval tím cestu za pohodlným vítězstvím. Po utkání se začaly na internetu šířit koláže Messiho obličeje, na nichž se podobá slavnému českému fotbalistovi, který právě tuto penaltu proslavil ve finále mistrovství Evropy 1976.



Jinak geniální útočník se potýká s nečekaným problémem. Lionel Messi se doteď trápil při exekuci penalt, v probíhající sezoně selhal ve čtyřech z předchozích sedmi pokusů. Přesto má Lionel Messi v Barceloně dál důvěru a zůstává exekutorem číslo jedna.

Když v úterním zápase s Getafe spadl ve vápně Luis Suárez , opět si bez váhání vzala míč barcelonská desítka. Messi jako jeden z nejlepších kanonýrů fotbalové historie neztrácí sebevědomí a i přes četná selhání bere odpovědnost na sebe.

Už když se při rozběhu díval na brankáře, rýsovalo se mu v hlavě zajímavé řešení. Tělem naznačil tvrdou střelu k tyči, jenže nakonec kopačku u míče zbrzdil a jen ho lehce dloubnul do sítě.

Krásný oblouček podobný tomu, kterým se do historie zapsal Antonín Panenka ve finále evropského šampionátu v Bělehradě roku 1976, zapadl do sítě bezmocného gólmana.  Kvůli úvodní trefě zápasu se na internetu objevila koláž, kde je Messiho obličej spojován s českou fotbalovou legendou.

Messi i Neymar se také zapsali mezi střelce
Messi i Neymar se také zapsali mezi střelce

Messi nastartoval barcelonskou exhibici, katalánský gigant nakonec porazil Getafe 6:0. Argentinský šutér se v zápase prosadil ještě jednou, ve 47. minutě, parádní trefou dovršil skóre utkání, které se zastavilo na číslici šest.

"Nepamatuju si, že bych někdy viděl zápas s tolika úžasnými góly. Když je tým takhle efektivní, je nezastavitelný," řekl na tiskové konferenci Enrique. "Věci se mohly zkomplikovat, ale hráči vyřešili situaci nejlepším možným způsobem. Je tady však stále prostor na zlepšení. Nepochybuji, že pořád dokážeme hrát ještě lépe," přidal čtyřiačtyřicetiletý kouč.

Sedmadvacetiletý Argentinec vstřelil svou 49. branku sezony, ve spolupráci s Neymarem a Suárezem tvoří nejúdernější útočnou formaci barcelonské historie. Dohromady nastříleli v této sezoně už 101 branek (Messi 49), Neymar (32) a Suárez (21).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud