19. května 2015 • 21:30

Přestaň prskat, seřval Xavi Messiho. Teď zhubl a hraje v životní formě

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzpomínáte? Barcelona na začátku ledna prohrála na hřišti Realu Sociedad 0:1, atmosféra na bodu mrazu. Náhradník Lionel Messi se urazil, vypukl konflikt s trenérem Enriquem. Ve vypjatých chvílích zasáhl až nejzkušenější hráč Barcelony, 35letý Xavi. Onen lednový večer pak všechno změnil. Podle španělského listu El País právě Xavi urovnal vztahy v kabině, Messimu promluvil do duše a od té chvíle Barcelona neuvěřitelně šlape.



Tohle je Messi , kterého známe. Argentinský štírek, podobně jako celá Barcelona, hraje v druhé polovině sezony v neskutečné formě. S útočnými parťáky Neymarem a Suárezem trhají střelecké rekordy, s předstihem klubu zajistili španělský titul. Navíc Barcelonu čeká ještě finále Španělského poháru i Ligy mistrů, stále zůstává ve hře o pohádkové treble.

Co vězí za vzestupem Lionela Messiho, fenomenálního dirigenta katalánského úspěchu? Paradoxně lednová prohra na hřišti Realu Sociedad (0:1), která vyhrotila atmosféru v šatně a vyvrcholila otevřeným konfliktem Messiho s trenérem Enriquem.

Messi kvůli pozdějšímu návratu z vánočních prázdnin z Argentiny (měl ho povolený), začal zápas jen na lavičce. Den předtím se navíc na tréninku pohádal s Enriquem, po prohraném duelu trucoval a nepřišel na další přípravu.

Ve vyhrocené atmosféře proběhla schůzka nejzkušenějších hráčů s trenérem i naštvaným Messim. Podle deníku El País si argentinskou hvězdu vzal stranou záložník Xavi a důrazně mu promluvil do duše.

Barcelonský Lionel Messi v euforii poté, co vstřelil branku na půdě Atlétika Madrid, které Kataláncům zajistila mistrovský titul.
Barcelonský Lionel Messi v euforii poté, co vstřelil branku na půdě Atlétika Madrid, které Kataláncům zajistila mistrovský titul.

"Nesmíme dovolit, aby se opakovala loňská sezona a ty to víš," začal Xavi. "Chceš, aby Zlatý míč vyhrál zase Cristiano? Tak přestaň prskat kolem sebe," vytkl sedmadvacetiletému fotbalovému géniovi.

Messi si slova svého kapitána a zkušeného mentora evidentně vzal k srdci. Odletěl za uznávaným dietologem, zhubl tři až čtyři kila a výrazně zapracoval na kondici. Od té chvíle hraje v mimořádné pohodě.

Najednou je Messiho opět plné hřiště, zase létá po celém hřišti a rozdává fotbalovou radost jako ve svých nejlepších sezonách. Těží z toho celá Barcelona. Od prohry v San Sebastianu vyhrála 27 zápasů, jednou remizovala, jednou prohrála a nastřílela neuvěřitelných 94 gólů. Samotný Messi jich v tomto ročníku zaznamenal už 54.

"Co vidíte nyní - Barcelona jako ligový šampion, favorit finále Ligy mistrů i Španělského poháru, k tomu Messi hrající v životní formě - to je možná také výsledek zmíněné konverzace," napsal redaktor britského Daily Mail Rob Draper.

Lednová porážka s Realem Sociedad tehdy Barcelonu neuvěřitelně bolela. Nakonec ale nastartovala úspěšné období katalánských hvězd.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud