21. května 2015 • 11:25

Trenérské šachy: Benítez má jít do Realu, Ancelottiho chce AC Milán

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sezona bez získané trofeje? To se v Realu Madrid neodpouští. Vedení španělského velkoklubu se podle všeho rozhodlo, že se zbaví kouče Carla Ancelottiho, ačkoliv pětapadesátiletý Ital má ještě rok platnou smlouvu. Jako o nejžhavějším kandidátovi na jeho pozici se mluví o Rafaelu Benítezovi, současném trenéru Neapole.



Nejvyšší šéfové Realu se prý tento týden shodli, že spolurpáci s Ancelottim ukončí, nehledě na roční pokračování jeho smlouvy. A jako možná náhrada se jim podle spekulací médií nejvíc líbí Rafa Benítez.

Rovněž pětapadesátiletý Španěl působí druhou sezonu v italské Neapoli, se kterou bojuje o třetí místo v lize, v minulé sezoně ovládl italský pohár i superpohár. Nicméně šéfům Realu nejvíc učarovalo jeho angažmá ve Valencii, se kterou dvakrát ovládl španělskou ligu (2002 a 2004) a jednou kraloval v Poháru UEFA (2004).

Na Ancelottiho stranu se trochu překvapivě postavil trenér rivalů z Atlétika Madrid Diego Simeone. „Jeho situace mě pěkně štve – a to nejsem jeho agent,“ ozval se v deníku El Confidental.

„Vždycky jsem ho poslouchal, protože po vítězství i porážce si zachovává svůj nadhled. Je to někdo, ke komu můžete vzhlížet, kouč vítězů Ligy mistrů, hráči, kteří ho následovali, navíc vyhráli MS klubů,“ podotkl Simeone.

Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti musel proti Juventusu vstřebat zkalmání
Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti musel proti Juventusu vstřebat zkalmání

Ancelotti místo Inzaghiho

Pokud opravdu Real Ancelottiho vyhodí, o práci se bát nemusí. O jeho služby má údajně zájem AC Milán, který prožívá další mizernou sezonu. Ancelotti tu navíc působil už v letech 2001 až 2009 a dvakrát s ním vyhrál Ligu mistrů.

Vedení AC se po sezoně chce rozhodnout, co s Filippem Inzaghim, který na lavičce svého srdečního klubu velké terno neudělal. „Ancelottimu vždycky naslouchám. A stále jsem v kontaktu s našimi bývalými trenéry, včetně Arriga Sacchiho, Fabia Capella či Ancelottiho,“ lehce mlží šéf Adriano Galliani.

Ale pokud Real skutečně Ancelottiho vyhodí, nebude zřejmě co řešit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud