29. května 2015 • 18:51

Měli naštvat Ronalda, přestal věřit Realu. Odejde kvůli Benítezovi?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kalich trpělivosti a tvář oddaného profesionála možá definitivně zmizela. Cristiano Ronaldo podle španělského deníku Sport vážně přemýšlí o tom, že po šesti letech opustí Real Madrid. A rozhodně nejde o žádné tlachání do větru. Hvězdného CR7 prý hodně rozladily poslední události, které se v královském klubu udály.



Sezona bez klubové trofeje se v Realu Madrid neodpouští. Obětním beránkem se nakonec stal trenér Ancelotti, kterého i přes velkou podporu celé kabiny vedení odvolalo. Instalovat se chystá Rafaela Beníteze, náročného generála s přísným bičem i na ty největší hvězdy.

Odvolání oblíbeného a uznávaného Ancelottiho ale prý bylo poslední kapkou pro Cristiana  Ronalda . Největší hvězda týmu, která v této sezoně překonala svůj střelecký rekord (zaznamenal neuvěřitelných 61 branek), je podle španělského deníku Sport dokonce rozhodnutá své působení ve Španělsku ukončit.

Třicetiletý hráč, který za 96 milionů eur přišel v roce 2009 z Manchesteru United, má v Realu platný kontrakt do června 2018. Jeho agent Jorge Mendes ale prý už číní první kroky k tomu, aby svého nejznámějšího klienta ze smlouvy vyvázal.

O Ronaldově odchodu z "bílého baletu" se psalo už několikrát, hráč se pokaždé spekulacím jen usmíval a brzy je rychle vyvrátil. "V Realu jsem spojkojený," ujišťoval fanoušky i vedení. Tentokrát ale pro jeho konec mluví řada vážných argumentů.

1. Vztahy portugalské star s prezidentem klubu Florentinem Pérezem jsou na bodě mrazu. Šéf Realu odvolal trenéra Ancelottiho, i když si Ronaldo výslovně přál, aby italský stratég zůstal.

2. Ronaldo má za sebou náročné jaro. Rozchod s modelkou Irinou Shayk , ztráty Realu v klíčové fázi sezony, v některých zápasech slabší výkony, kontroverzní oslava jeho 30. narozenin. Portugalskému šutérovi se moc nezamlouvá, že se za něj klub v těžkých chvílích pořádně nepostavil.

3. Trenér Benítez má po svém nástupu dostat jasné zadání. Postavit tým kolem Garetha Balea, jenž ve stínu pálícího Cristiana strádá. Ronaldo by tak mohl ztratit svou výsadní pozici, která mu pomáhá ke střílení desítek gólů.

Ronaldovu nespokojenost v Realu samozřejmě registrují ostatní silné kluby. Španělský Sport zmiňuje velký zájem José Mourinha . Ronaldův krajan hvězdného hráče vedl v Realu a teď by ho rád zlákal do Chelsea. Údajně je připraveno 100 milionů eur (2,8 miliardy korun), tedy ještě o čtyři víc, než za kolik Ronaldo v roce 2009 do Realu přicházel.

Nejlepšího fotbalistu světa za rok 2014 by si mohli dovoli i jinde. "Jsme připraveni Ronalda zaplatit," zní z PSG. Angažovat se určitě bude i Manchester United, klub Ronaldova srdce. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud