31. května 2015 • 18:11

Viceprezident Realu potvrdil: Benítez to vezme a bude nejlepší

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V zákulisí už je vše hotovo, domluveno a zpečetěno. Představení nového trenéra Realu Madrid Rafaela Beníteze chybí už jen punc oficiálního prohlášení. Druhý viceprezident madridského klubu Eduardo Fernández de Bla si totiž pustil před fanoušky pusu na špacír a potvrdil, že Benítez bude novým koučem Realu.



Na sobotním setkání s fanoušky Fernández de Bla řekl, že Benítez se zařadí mezi elitní trenéry, kteří stáli na lavičce Realu Madrid. „Carlo Ancelotti byl fenomenální. Byl nejlepší trenér na světě, stejně jako José Mourinho před dvěma lety (v té době vedl Real) a tento týden se nejlepším trenérem na světě stane Rafael Benítez,“ komentoval napjatou situaci ohledně trenérského křesla druhý zástupce Florentina Péreze.

Jmenování Beníteze výrazně nahrává i fakt, že hlavní kandidát na uvolněné místo po Carlu Ancelottim ukončil své angažmá v italské Neapoli. Vedení klubu navíc preferuje trenéra, který hovoří španělsky, což bývalý trenér Valencie, Liverpoolu či Chelsea splňuje.

Oficiálně má být nový kouč Realu představen až ve středu. Je velmi pravděpodobné, že jím bude právě  Benítez. Na Pyrenejském poloostrově se šeptá, že asistenta by mu měl dělat bývalý legendární útočník „Bílého baletu“ Fernando Morientes.

55letý Benítez dosáhl největších úspěchů v anglickém Liverpoolu. S Reds ovládl v roce 2005 Ligu mistrů. Druhým nejvýraznějším jeho úspěchem je poté triumf s Chelsea v Evropské lize v roce 2013. S Neapolí, kde naposledy působil, získal v roce 2014 Italský pohár.

Na kontě má také dva ligové španělské tituly (2002, 2014) s Valencií, s kterou získal i Pohár UEFA (2004). Pikantní na Benítezově angažování je fakt, že už v Realu působil. V letech 1993 až 1995 trénoval rezervní tým královského klubu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud