10. července 2015 • 15:25

Benítez se poprvé setkal s hráči Realu. S Ramosem počítá, Casillas dnes odejde

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

A do práce! Fotbalisté Realu se dnes poprvé setkali s novým trenérem Rafaelem Benítezem, záhy vyběhli na první trénink pod španělským koučem. Novinek hlásí madridský klub hned několik. Zatímco včera představil posilu Danila a prodloužil smlouvy s dvěma důležitými hráči, legendární brankář Iker Casillas ještě dnes přestoupí do Porta. Zamotaná je pak situace kolem Sergia Ramose.



Real Madrid zažívá skutečně horké léto. Všechno odstartovala změna trenéra, kdy Carla Ancelottiho nahradil Rafael Benítez. A zkušený trenér má před sebou několik důležitých úkolů.

Jedna z velkých přestupových ság bude podle všeho vyřešena už dnes. Real Madrid, Porto a Iker Casillas se totiž přes všechny komplikace dohodli. Legendární Španěl posílí portugalský tým ještě dnes, zítra by měl mít v Madridu rozlučku.

Právě do soboty večer by chtěl mít Benítez i vedení všechny klíčové otazníky kolem stávajícího kádru vyřešeny. V neděli totiž „Bílý balet“ odlétá na turné do Austrálie, kde bude ladit nový styl hry.

Proto se dá očekávat i rychlý závěr kauzy Sergio Ramos. Klíčový obránce klubu se měl nepohodnout s vedením a údajně požádal Real o svolení k přestupu. Jenže v jeho případě nastal obrat. Úsměvy a objetí s prezidentem Florentinem Pérezem naznačují, že Ramos zůstane. Benítez s ním počítá.

Ani po odletu na turné nebude mít Rafael Benítez zdaleka vyřešeno. Na řadu přijdou posily. Jasné je, že Real musí kvůli odchodu Ikera Casillase a zranění Keylora Navase vyřešit brankářský post. Favoritem je dlouho David de Gea z Manchesteru United, ale tento přestup se výrazně zadrhává. Náhradním řešením je Kiko Casilla z Espanyolu.

Kromě brankáře by Benítez rád ještě posílil útok. Vyřešit také musí budoucnost nadějných mladíků v čele s Martinem Ödegaardem. Pošle ho na hostování, nebo mu dá šanci v prvním týmu? To se rozhodne až po přípravě.

Radost musí mít naopak s obsazením postů krajních obránců. Real včera oficiálně představil Brazilce Danila, který dorazil už během jara z Porta. Zároveň klub prodloužil smlouvy s pravým bekem Dani Carvajalem a levým ofenzivním obráncem Marcelem (oba do roku 2020).

Tak jako tak, Rafael Benítez má v angažmá svých snů práce nad hlavu. Cesta, jakou zvolí, je na něm. Úspěch je ale povinností.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud