11. července 2015 • 22:39

Real se loučí s legendou. Casillas definitivně odchází do Porta

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Iker Casillas přestupuje po 16 letech strávených v prvním týmu Realu Madrid do FC Porto. S madridským klubem získal kapitán španělských mistrů světa (2010) a Evropy (2008, 2012) pět titulů a tři triumfy v Lize mistrů.



Čtyřiatřicetiletý Casillas je odchovancem Realu, jehož dres obléká od devíti let. Za první tým odchytal 725 soutěžních zápasů. Více startů za Real má jen jiná legenda "Bílého baletu" Raúl. S Realem získal Casillas celkem 18 trofejí.

V posledních dvou sezonách však ztratil pozici jasné jedničky a chtěl odejít. Klub má momentálně k dispozici jen zraněného kostarického gólmana Keylora Navase a mladého odchovance Fernanda Pacheca, vytouženou posilou týmu je David De Gea z Manchesteru United.

"Děkujeme ti za všechno, Ikere," napsal na svých webových stránkách Real. "Děkujeme, že jsi byl symbolem toho nejlepšího z naší historie. Odcházíš, ale nikdy na tebe nezapomeneme, jsi v našich srdcích navždy," stojí v prohlášení.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud