18. července 2015 • 21:29

Zázrak Realu Ödegaard na hřišti tápal. Ale Benítez je z něj nadšený

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Talentovaný Martin Ödegaard je od nové sezony stálým členem prvního týmu Realu Madrid. Tedy alespoň v přípravě. Právě v ní se rozhodne, zda šestnáctiletý norský zázrak zůstane po boku Cristiana Ronalda a spol., nebo odejde na hostování. Na nového trenéra Rafaela Beníteze prý zapůsobil, první přátelské utkání se mu ovšem nepovedlo.



Španělská média se shodují v tom, že mladičký fotbalista vkročil do přípravy Realu správnou nohou. Benítez, který nahradil na lavičce slavného klubu Carla Ancelotti, je s ním velmi spokojený.

Jenže tréninky a zápasy jsou dva rozdílné světy. A platí to i pro talentovaného Ödegaarda. Hned první přípravné utkání proti AS Řím ukázalo, že má opěvovaný Nor ještě velké rezervy.

Jak je vidět na videosestřihu jeho nejvýraznějších momentů, Ödegaard toho za poločas, kdy byl na hřišti, příliš nevytvořil. Uchyloval se k přihrávkám na jistotu dozadu, navíc se několikrát nechal od míče odstavit. Právě na síle bude muset dost zapracovat.

Ödegaard byl každopádně rád, že mu dal kouč Benítez důvěru. „Nečekal jsem, že budu v základní sestavě. Bylo skvělé zahrát si po boku hvězd,“ tvrdil. „Turné je pro mě cennou zkušeností. Trénuju dobře a tvrdě pracuji,“ dodal.

VIDEO | Sestřih akcí Martina Ödegaarda proti AS Řím

Je jasné, že Ödegaard má ve svém věku stále dost času na nutné zlepšení. Jen minimum vyvolených si může říct, že v šestnácti hrálo po boku hvězd první kategorie. Pokud by ovšem chtěl v prvním týmu zůstat hned pro tuto sezonu, bude muset ukázat víc.

V opačném případě pravděpodobně odejde na hostování, velký zájem má například Celtic. Za třetiligovou rezervu Realu už hrát nebude určitě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud