28. července 2015 • 09:36

Pískot na krále a hymnu! Barcelona zaplatí za fanoušky flastr

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Barcelona dostala vysokou pokutu za pískot svých fanoušků v květnovém finále Španělského poháru proti králi Felipemu VI. a také při státní hymně. Komise proti násilí navrhla pro klub sumu 66.000 eur (asi 1,78 milionu korun). Platit by měl i poražený tým Athletic Bilbao a také španělský svaz coby hlavní pořadatel zápasu



Barcelona, která získala pohár po vítězství 3:1, považuje vysokou pokutu za nespravedlivou a nepřijatelnou a odvolá se. "Klub bude hájit svobodné názory svých členů i fanoušků," uvedla. "Události na Nou Campu byly vyjádřením pocitu, nebyly organizovány nebo řízeny klubem," doplnil pohárový i ligový šampion.

Bilbao má zaplatit 18.000 eur (486 tisíc korun) a španělský svaz 123.000 eur (3,3 milionu). Vláda s předstihem varovala katalánský i baskický klub a také fotbalový svaz, aby se zdržely podobných protestních akcí a případným sankcím se vyhnuly.

VIDEO: Fanoušci vypískali státní hymnu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud