28. července 2015 • 12:00

Benítezova manželka: Rafa uklízí binec po Mourinhovi. Už potřetí

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

O Rafaelu Benítezovi se ví, že je to jeden z největších fotbalových fanatiků mezi trenéry. Není tedy náhoda, že ho letos v létě angažoval španělský gigant Real Madrid. O tom, jaké je soužití s výrazným koučem, se pro španělský deník La Region rozpovídala jeho manželka, která si neodpustila vtipnou narážku na Rafova rivala Josého Mourinha. „Real je už třetím klubem, kde jsme po Josém. Uklízíme po něm jeho binec,“ poznamenala s úsměvem Montserrat Seara.



Její manžel po portugalském kouči „zdědil“ už tři lukrativní adresy. V roce 2010 absolvoval půlroční angažmá v italském Interu, následovala opět šestiměsíční anabáze v londýnské Chelsea a nyní se snaží oživit uvadlé hvězdy v Realu Madrid.

„Real je už třetím klubem, kde po Mourinhovi působíme. Uklízíme binec, který tady nadělal,“ vykládala v nadsázce Benítezová manželka. „Když se nad tím člověk zamyslí, tak je logické, že se vaše cesty někdy zkřížit musí, protože těch velkých klubů je málo,“ dodala už vážně.

Řeč přišla i na to, zda si její manžel nosí svoji práci domů. A odpověď asi nikoho nepřekvapí. Pětapadesátiletý španělský kouč svoji pověst nezapře.

Kouč Neapole Rafael Benítez se čílí během zápasu na Letné
Kouč Neapole Rafael Benítez se čílí během zápasu na Letné

Fotbal je pro něj vášeň

„Jeden rok jsme strávili spolu doma. A i když byl Rafael bez práce, tak pomáhal školnímu týmu. Bylo to k popukání. Běhal kolem lajny, zvedal ruce, křičel, jako kdyby to byla první liga. Fotbal pro něj není zaměstnání, je to jeho vášeň,“ prozradila Montserrat.

Rozpovídala se i o tom, zda se svým manželem doma o fotbale diskutují. „Víte, už na prvním rande mi Rafa vysvětlil, co je to systém 4-4-2. Těžko zabráníte tomu, aby nemyslel na fotbal,“ popsala myšlenky svého muže.

A přidala ještě jednu historku: „Když jsme byli v Liverpoolu, lidé ho kritizovali za neustálé změny v sestavě. Občas jsem se ho zeptala: ‚Kdo dnes bude hrát?‘ a on odpověděl, že ještě neví. Myslela jsem si, že i jeho dva nejlepší kamarádi ho za to roztrhnou.“

Kouč Neapole Benítez před zápasem: Sparta hraje na Lafatu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud