8. srpna 2015 • 13:28

Proč je Messi na vrcholu sil? Přestal jíst pizzu a drží přísnou dietu

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostal obrovský talent, víc než většina ostatních. Ale jen to nestačí ani Lioneli Messimu. Argentinec prožil parádní sezonu a je teď ve skvělé kondici, před rokem to ovšem vypadalo jinak. Messiho výkony nebyly na jeho poměry ideální. Mohla za to zanedbávaná strava.



Než přebral Barcelonu v roce 2008 trenér Pep Guardiola, Messiho nikdo nehlídal. A bylo to znát, fotbalista si tehdy dopřával oblíbenou pizzu či bílé pečivo. Navíc to rád zapil kolou.

Jenže Guardiola byl na jídlo pes, v Barceloně zavedl nové pořádky a ty se výrazně dotkly také Messiho stravy. I díky tomu dokázal hrát Argentinec na vyšší úrovni a dovedl klub k mnoha trofejím. Jenže když úspěšný kouč odešel, vrátil se Messi ke starým pořádkům.

Sezona 2013/2014 byla možná nejhorší v Messiho kariéře. S Barcelonou si nesáhl ani na jednu trofej, navíc se často dostával pod palbu kritiky. Po mistrovství světa v Brazílii, na kterém musel skousnout další zklamání, se proto rozhodl pro razantní změnu.

Messi začal spolupracovat s vyhlášeným italským nutričním specialistou Giuliano Poserem. Ten mu naordinoval přísnou dietu. Slavný fotbalista toho musel ze svého jídelničku hodně vyřadit (včetně milované pizzy) a naopak přidal čerstvé ryby.

Na Messiho kondici je to neuvěřitelně znát. Nyní vypadá na vrcholu sil, což dokazuje jeho vypracované tělo. A je to znát i na hřišti. Tam Messi prožívá úžasné období a hodlá v tom pokračovat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud