18. srpna 2015 • 12:42

Barcelona ztrácí nervy. Piqué urazil sudího, chybět může 12 zápasů

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vstup do sezony si určitě představovali jinak. Fotbalisté Barcelony, suverénní vládci loňského ročníku, v odvetě španělského Superpoháru nedokázali napravit debakl 0:4 ze hřiště Bilbaa, po remíze 1:1 se z celkové výhry radoval soupeř. Na Camp Nou domácí hvězdné sestavě uškodilo vyloučení stopera Piquého z 56. minuty. Údajně za to, že hrubě vynadal pomeznímu sudímu. "Po té červené naše šance skončily," uznal trenér Luis Enrique.



Po výprasku 0:4 v Bilbau už ani slavná Barcelona nedokázala v odvetě s celkovým výsledkem nic udělat. Lionel Messi sice vlil domácím barvám sebevědomí, když ve 43. minutě vstřelil vedoucí branku utkání.

Jenže po přestávce naděje uhasilo karetní představení sudího Velasco Carballa. Piqué se při jedné z akcí Bilbaa dožadoval odmávání ofsajdu. Asistentovi rozodčího sprostě vynadal, podle španělských médií vulgárně urážel jeho matku.

Trest přišel okamžitě. Hlavní sudí vytáhl červenou kartu a Piqué musel už v 56. minutě nedobrovolně ze hřiště. "Chtěli jsme, aby se ještě Bilbao bálo o výsledek, to se nám chvíli dařilo. Všechno ale skončilo ve chvíli, kdy byl vyloučený Piqué," zlobil se trenér Enrique.

Stoper Barcelony Gerard Piqué
Stoper Barcelony Gerard Piqué

Barcelona v deseti už neměla sílu na velký obrat a stáhnutí manka z prvního zápasu, naopak Bilbao v 74. minutě srovnalo na konečných 1:1. Celkový výsledek 1:5 z obou zápasů určitě neodpovídá ambicím klubu, který v kalendářním roce vyhrál už čtyři trofeje.

"Dohnat ztrátu z prvního zápasu bylo těžké, ale ne nemožné," ohlížel se za Superpohárem kapitán Iniesta . "Udělali jsme pro to všechno, ale vyloučení Piquého nám to celé zkomplikovalo," mrzelo lídra katalánského celku.

"Možná jsme v těhle zápasech neudělali všechno správně, nebojovali tak tvrdě, jak bychom měli," připustil obránce Dani Alves. "Piqué po tom verdiktu sudího úplně šílel. Rozhodčí nás tím poškodil, ale pro takové chování není omluva," dodal brazilský reprezentant.

Piquého vyloučení může mít ještě další dohru. Podle článku 94 z pravidel La Ligy vyplývá, že za své chování může vyfasovat stopku v rozmezí čtyři až dvanáct zápasů. Klíčový muž barcelonské defenzivy určitě nenastoupí v nedělní ligové premiéře, shodou okolností opět s Bilbaem, chybět bude až do pátého ligového duelu s Celtou Vigo.

Trenér Enriqué ztrátou Superpoháru nevyrovná rekord kouče Guardioly, který s Barcelonou dokázal urvat šest trofejí, takzvaný sextuple. "Jsem přesvědčený o tom, že nás čeká skvělá sezona. Nesmíme panikařit - ještě nás čeká mistrovství světa klubů, kde můžeme získat letošní pátou trofej," připomněl Iniesta. "Teď se ale musíme soustředit na nedělní start španělské ligy."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud