24. srpna 2015 • 18:45

Pusťte mě do United, vzkázal Neymar. Opustí Barcu, nebo chce peníze?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je blyštivým a hýčkaným klenotem Barcelony. Přesto se útočník Neymar může stát dalším hráčem, který katalánskému klubu prchne na Ostrovy. Brazilská superstar podle britského Guardianu vyslovila přání, aby mohla přestoupit do Manchesteru United. V současné chvíli se Neymarův odchod zdá jako velké sci-fi, zdroje z hráčova okolí ale tvrdí, že by k přesunu mohlo dojít příští léto.



Britský Guardian patří k nejserióznějším anglickým deníkům, takovou informaci by nevystřelil jen tak od boku. Proto spekulace nad možným senzačním přesunem Neymara do Manchesteru United mohou brzy dostat reálné obrysy.

Neymar se momentálně zotavuje po příušnicích, v Barceloně mu běží platný kontrakt až do června 2018. Pevně patří do katalánské rodiny. V uplynulém ročníku výrazně pomohl k zisku výjimečného treble, kdy španělský obr uspěl na všech frontách (liga, domácí pohár, Liga mistrů). Navíc si rozumí s Messim a Suárezem a je součástí nejlepší útočné trojice světa.

Třiadvacetiletý kapitán brazilské reprezentace ale zřejmě i přesto uvažuje nad změnou. Guardian cituje lidi z hráčova okolí, kteří tvrdí, že Neymar by byl ochotný kývnout na nabídku United.

K přestupu může dojít příští léto

Údajně ho oslovila historie a velikost klubu. Navíc by si rád zkusil Premier League, nejlepší a nejnáročnější soutěž světa. Do Anglie už před ním z Barcelony odešli Fábregas a Pedro, oba už patří do kádru Chelsea. K jejich přesunu došlo zejména proto, že nebyli spokojení s herním vytížením v kádru španělského mistra. 

Ed Woodward, viceprezident United, minulý týden navštívil Barcelonu. Důvodem měla být jednání ohledně přesunu Pedra (ten nakonec kývl Chelsea), prý se ale s katalánským vedením bavil i o Neymarovi.

Do konce letního přestupového okna Neymar takřka stoprocentně neodejde. Barcelona za něj kvůli zákazu posilování týmu nemůže hned pořídit náhradu, navíc na složitá jednání chybí dostatek času. K velkému a nečekanému transferu by mohlo dojít příští rok, kdy Neymarovi budou ze smlouvy zbývat už jen dva roky.

Spekulace ohledně jednání s United ale mohou mít úplně jiný důvod. Může jít jen o součást strategie vedoucí k tomu, aby Neymar příští léto v Barceloně podepsal nový, vylepšený kontrakt.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud