21. září 2015 • 11:54

Messi stihl dva góly a nedal penaltu. Není to člověk, chválí Enriqué

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Běžný zápas Lionela Messiho? Zřejmě takový, jaký by spousty jiných smrtelníků považovalo za něco mimořádného. Při nedělní výhře Barcelony nad Levante (4:1) první gól vymyslel, třetí a čtvrtý sám vstřelil. Jednu penaltu dal, tu druhou napálil vysoko na tribuny. "Pořád na hřišti nevypadá jako člověk," chválil představení drobného Argentince trenér Luis Enriqué.



Barcelona vtrhla do sezony ve vysokém tempu, ve čtyřech ligových zápasech neztratila ani bod při skóre 8:2. Pomalu se rozjíždí i největší star Lionel Messi. Proti Levante se s chutí pustil do svých kouzel a zase jednou ukázal, proč patří k nejlepším fotbalistům historie.

V 50. minutě vybídl ke skórování stopera Bartru, ve vápně ho našel precizním obloučkem. Druhou gólovou akci přenechal parťákovi Neymarovi , poté si vzal míč na penaltu, pro kterou si po jeho vybídnutí došel znovu aktivní Neymar.

Messi suverénně napálil míč do horní poloviny branky, Barcelona šla do vedení 3:0 a bylo rozhodnuto. V 75. minutě si dal repete, sudí pískl penaltu tentokrát po faulu přímo na argentinského štírka.

Nejlepší střelec Barcelony ale potvrdil, že s penaltami mívá problém, tentokrát svůj pokus vysoko přestřelil. Aby své selhání odčinil, v 90. minutě se rozběhl ke svému typickému průniku. V plném sprintu oklamal čtyři obránce Levante a z hranice vápna poslal míč do sítě.

"Že nedal Messi penaltu, to ho nedělá běžným člověkem. Vždyť v zápase dal dva góly a na jeden přihrál. Pořád mi na hřišti připadá spíš jako někdo z jiné planety," komentoval s úsměvem výkon své největší osobnosti trenér Enrique.

Messi poprvé nastoupil na Camp Nou od začátku s kapitánskou páskou, kterou převzal od odpočívajícího Iniesty . Čtyřnásobný držitel Zlatého míče vedl Barcelonu do utkání jako kapitán pošesté, poprvé ale před vlastním publikem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud