24. září 2015 • 10:04

Poprava Barcelony. Ztrapnil ji hráč, kterého odmítla koupit

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tvrdý pád na zem. Výprask 1:4, na to pyšná Barcelona rozhodně není zvyklá. Celta Vigo vytrestala katalánského obra a potvrdila báječný vstup do sezony. Gól a dvě nahrávky si připsal ofenzivní záložník Nolito. Odložený hráč Barcelony, kterého klub chtěl koupit zpátky už před sezonou, jenže kvůli zákazu registrace hráčů si to rozmyslel. Po krutém debaklu toho parta kouče Enriqueho může hodně litovat.



Čtyři ligové zápasy byla Barcelona stoprocentní, ve středu na hřišti Celty Vigo ale přišlo kruté vystřízlivění. Domácí tým nastřílel Kataláncům čtyři branky a zcela zaslouženě slavil vítězství. Celta Vigo potvrdila skvělý start do sezony, ztratila zatím pouhé dva body a zůstává jen o skóre druhá za Realem Madrid.

"Samozřejmě za prohru 1:4 nejsem šťastný, musíme si to důkladně zanalyzovat. Zápas nám ukázal, jak těžká může být španělská liga," hodnotil utkání zklamaný trenér Enrique. "Výsledek může být pro nás do jisté míry užitečný. Potvrdilo se, že vyhrát jakékoliv utkání stojí spousty sil," dodal kouč, který v minulé sezoně ovládl s Barcelonou ligu, španělský pohár i Ligu mistrů.

Španělský mistr vskutku neprožíval povedený večer. Celta Vigo skórovala po krásných akcích, dokonale využívala zaváhání vysunuté obrany a trestala po rychlých brejcích. "Jsem radši, když nás tým porazí stylem jako Celta. Hráli výborný fotbal, předvádí jeden z nejlepších výkonů v lize. Musím jim pogratulovat," vysekl poklonu svému soupeři Luis Enrique, který Celtu v sezoně 2013/2014 trénoval.

Vysoká prohra mrzela i hráče Barcelony. "Celta byla ve všem lepší než my. Nejen výsledek, ale především hra je to, co mě straší nejvíce," prohlásil argentinský univerzál Javier Mascherano. "Občas můžete prohrát, i když si to třeba nezasloužíte, ale Celta byla lepší na každé pozici a vyhrála zcela zaslouženě," dodal.

Obává se proto, aby se porážka po dobrém startu do sezony nepodepsala na psychice spoluhráčů. "V Barceloně bolí každá porážka. Nejhorší ale je vědomí, že jsme nebyli tak dobří jako soupeř. Když víte, že vás protivník jasně přehrál, tak je to nejhorší možný pocit. Nesmíme se mu ale podvolit a musíme znovu zvednout hlavu a myslet na další zápas," burcoval Mascherano.

Barcelona chtěla registrovat Ardu

Jednou z hvězd utkání byl křídelník Nolito. Osmadvacetiletý hráč nádherně otevřel skóre zápasu, následně připravil dvě branky pro Aspase. Jde o velkou ironii osudu. Nolito totiž patřil Barceloně, ale neprosadil se a před čtyřmi lety odešel do Benfiky. Přes hostování v Granadě se dosal do Celty Vigo, kde se stal nenahraditelnou oporou.

Nolito byl poslední dvě sezony nejlepším střelcem klubu, daří se mu i v aktuálním ročníku s bilancí pěti zápasů a pěti branek. Barcelona v létě dokonce silně zvažovala, že ho přivede zpátky jako náhradu za Pedra (odešel do Chelsea).

Vzhledem k nemožnosti registrace hráčů (Barcelona má od FIFA zakázané přestupy do ledna 2016) si tento krok vedení rozmyslelo a nákup Nolita odložilo. Teď toho ale může hodně litovat, když její vyhlédnutý fotbalista připravil "Blaugranas" o všechny body.

V Barceloně rostou problémy s úzkým kádrem. Na víc jak půl roku kvůli vážně zraněnému koleni vypadl záložník Rafinha, proti Celtě Vigho neměl trenér k dispozici ani Vermaelena a a Jordi Albu. Levého beka tak hrál stoper Mathieu, na lavičce seděl Gerard Gumbau z béčka.

"Mám takové alternativy, jaké mám. Nechybí mi nikdo - tohle je můj kádr a já jsem pyšný na to, že s takovými hráči mohu pracovat," nehledal výmluvy Enrique. Ano, základní jedenáctka se blýská hvězdnými jmény. Jenže pohled na lavičku signalizuje, že mnoho na výběr španělský kouč nemá a s přibývajícím počtem zápasů mohou narůstat i daleko větší problémy.

Proto se Barcelona pokoušela uspíšit registraci Ardy Turana, největší letní posily. Turecký záložník kývl Barceloně i přesto, že musí na zápasy celý půlrok čekat, než ho klub bude moct oficiálně zapsat do kádru.

Barcelona tohle zkoušela zvrátit. Odvolávala na pravidlo, že pokud vypadne hráč ze soupisky na víc jak šest měsíců kvůli zranění (Rafinha), má klub právo dopsat místo něj na soupisku někoho jiného. FIFA ale zůstala neoblomná, Arda a Vidal nastoupí za Barcelonu nejdřív v roce 2016.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud