2. října 2015 • 17:09

Ronaldovi tleskal za rekord syn i máma. Real mu uznal gól navíc

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Real Madrid oslavuje svého hrdinu. Podle statistik španělského velkoklubu totiž portugalský kanonýr Cristiano Ronaldo překonal Raúlův klubový rekord a stal se s 324 góly historicky nejlepším střelcem. Real mu připravil speciální slavnost, na kterou pozval jeho nejbližší a ostatní hvězdné spoluhráče, prezident klubu Florentino Peréz mu předal maketu kopačky za jeho zásluhy, kterých v Bílém baletu dosáhl.



I když oficiální statistiky uvádějí, že portugalský fotbalista nastřílel za madridský klub „pouze“ 323 branek, Ronaldo, klub tvrdí, že jich je 324. Počítají totiž také gól z roku 2010 proti San Sebastianu, u které se spekulovalo, zda bude trefa přiznána Pepemu. Ačkoliv oficiálně byla uznána obránci, ten ji po utkání připsal svému krajanovi.

A právě tento gól rozhodl o tom, že španělský klub považuje Ronalda za nejlepšího střelce své historie už nyní po jeho trefě do sítě Malmö ve středečním utkání Ligy mistrů.

„Je to pro mě velká čest přijmout tohle ocenění. Když jsem tento dres poprvé oblékl, tak jsem si ani nepředstavil, že bych mohl být nejlepší střelcem v historii klubu a že porazím Di Stefana či Raúla,“ zmínil Ronaldo své slavné předchůdce.

Proslov prezidenta Florentina Peréze

„Fanoušci Realu tě zbožňují a opravdu milují. Jsi příkladem pro všechny, kteří milují fotbal, a pro všechny, kteří se chtějí prosadit ve světě sportu. S počtem branek jsi překonal všechny velké hráče tohoto klubu. Tvé jméno už teď patří mezi legendy Realu Madrid. Gratuluji, Cristiano, protože nejlepší hráč na světě se stal zároveň nejlepším střelcem Realu všech dob.“

„Chci poděkovat mým spoluhráčům, všem trenérům, kteří mě vedli v Realu, mé rodině, agentovi, mé matce a především prezidentovi, za tuto úžasnou slavnost,“ vyjádřil své překvapení Ronaldo, který o konání ceremonie za účasti jeho syna a matky na stadionu Santiago Bernabéu dopředu nevěděl.

Neodpustil si také rýpanec do zástupců médií. „Chtěl bych jim také poděkovat, i když jsem pro ně v poslední době byl bastard, ale takový už jsem,“ smál se. „Děkuji všem a Hala Madrid!“ zakončil svou řeč před zraky všudypřítomných novopoečený rekordman španělského klubu. Posouvat dál svůj rekord může už v nedělním derby proti Atlétiku Madrid.

Cristiano zapózoval s rodinou.
Cristiano zapózoval s rodinou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud