15. října 2015 • 19:09

Vysvobození z tureckého pekla? Van Persieho chce Barcelona!

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na poslední měsíce by raději zapomněl. Útočník Robin van Persie se po přestupu do Fenerbahce v Turecku vyloženě trápí, většinou vysedává na lavičce a ani nejeví zájem o svůj tým. Náladu si nespravil ani v reprezentaci, po šokujícím vyřazení Nizozemců už v kvalifikaci se naopak dostal ještě pod větší tlak. V zimě by ale mohlo být všechno jinak. Po Van Persiem totiž pokukuje Barcelona. To by byl zvrat!



Van Persie odešel v létě z Manchesteru United do tureckého Fenerbahce, kde dostal luxusní smlouvu, která mu zaručuje více než 9 milionů korun týdně. Jenže to je také jediné, co může nizozemského útočníka těšit.

Dříve obávaný kanonýr odehrál v turecké lize zatím jen jeden celý zápas, většinou do hry naskakuje z lavičky. A jak je vidět, angažmá v Turecku si vůbec neužívá. Místo rozcvičování chodí, když dal tým gól, jako jediný na lavičce zaraženě seděl a neradoval se.

To se odrazilo i v reprezentaci, kde nebyl ani v jednom z posledních dvou kvalifikačních utkáních v základní sestavě. Přednost dostal Klaas Jan Huntelaar. Po vyřazení z kvalifikace o EURO navíc musel čelit dotazům, zda už by neměl v národním týmu skončit.

Nečekané laso z Barcelony?

Jméno Robin van Persie má přesto ve fotbalovém světě stále zvuk. A zdá se, že by mohl dvaatřicetiletý útočník dostat ještě velkou šanci. Doslova životní. Podle spekulací španělského i britského tisku o něm totiž uvažují v Barceloně.

Španělský velkoklub se chystá v zimě posilovat. To totiž doteď nemohl a tíží ho úzký kádr. Barcelona má v podstatě jen tři čisté útočníky, za hvězdným triem Neymar, Messi a Suárez nikdo není. Právě proto by měl dorazit Van Persie.

Nizozemec by v katalánském klubu působil jako záložní varianta. Pro případ, že by se někdo ze jmenovaných útočníků zranil, ale také, aby mohl trenér Luis Enrique občas dopřát klíčovým hráčům odpočinek. A nezapomínejme, že Van Persie může být na hřišti stále platný.

Někoho do role žolíka by prostě Barcelona potřebovala. Stane se jím Van Persie? A nastartuje ještě svoji zvadlou kariéru?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud