26. října 2015 • 14:38

Lepší než Neuer i Hart. Navas září v Realu a kraluje Evropě

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už je to známý příběh, ale stejně zůstává fascinujícím. Nebýt pozdě poslaných dokumentů, brankář Realu Madrid Keylor Navas už by hájil barvy Manchesteru United. Jenže osud tomu chtěl, že kostarický fantom v madridském klubu zůstal. A co víc, Navas se stal miláčkem fanoušků. Zaslouženě, i podle statistik teď dokonce kraluje Evropě.



Real chtěl za každou cenu Davida de Geu z United, Navase byl připravený obětovat. Kostaričan už dokonce prošel zdravotní prohlídkou a seděl v letadle. Jenže, United poslali potvrzení o přestupu pozdě a ze všeho v poslední chvíli sešlo.

Madridský klub litovat nemusí. Právě naopak, Navas má zatím v sezoně úžasnou bilanci. Z 12 zápasů udržel 9 čistých kont, ve zbývajících duelech dostal vždy jen jeden gól. A nutnot dodat, že se v brance nenudí.

Lepší než Neuer a další hvězdy

Navasovu formu podtrhuje i zajímavá statistika. Pokud se porovnají brankáři s nejmenším počtem inkasovaných gólů v top 5 evropských soutěžích, gólman Realu kraluje.

Jak ukazuje následující tabulka, Navas obdržel nejméně gólů a přitom měl nejvíce zákroků! Počítají se jen ligová utkání.

Nejlepší brankáři TOP 5 lig Evropy

Brankář Zápasy Zákroky Inkasované góly
Keylor Navas (Real) 9 27 3
Manuel Neuer (Bayern) 10 15 4
Joe Hart (Man. City) 9 13 4
Wojciech Szczęsny (AS Řím) 6 22 6
Kevin Trapp (PSG) 10 24 6

Naposledy ukázal Navas své umění v sobotu, kdy Realu doslova vychytal vítězství na horké půdě Celty Vigo. Jednička „Bílého baletu“ předvedla minimálně tři klíčové zákroky. Fanoušci Realu Madrid jásají, že Navas, ačkoliv za podivných okolností, zůstal.

VIDEO | Úžasné Navasovy zákroky na půdě Celty

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud