18. listopadu 2015 • 13:07

Teror z Paříže zpřísní El Clásico! Kontrolovat se budou i sendviče

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Páteční teroristický útok z Paříže se dotkne i dalších velkých fotbalových akcí. Z důvodu závažných obav byly zrušeny hned dva mezinárodní zápasy. To sice slavnému duelu Realu Madrid a Barcelony, který se koná v sobotu, nehrozí, ale výrazně se zvýší bezpečnostní opatření. Fanoušci to pocítí.



V Paříži se sice jeden z teroristů na stadion dostat nedokázal, to ovšem nezmnamená, že to nemůžou zkusit jiní. Ve Španělsku tak vyhlásili stav nejvyšší pohotovosti. V sobotu v 18:15 totiž vypukne zápas zápasů - slavné El Clásico.

Duel Realu s Barcelonou bude jako vždy beznadějně vyprodaný. Na stadion Santiago Bernabéu se chystá přes 80 000 diváků. A další tragédii nechce nikdo v žádném případě dopustit. Proto se musí fanoušci připravit na neobvyklé kontroly.

Kolem stadionu bude v pohotovosti více než 1000 policistů, další budou rozeseti po celém Madridu. Každý fanoušek projde až trojnásobonou kontrolou při vstupu na stadion a jednou dokonce i po něm.

„Kontrolovat budeme i sendviče,“ řekla madridská radní Concepción Dancausaová. Svá slova myslela naprosto vážně. Ve Španělsku je totiž zvykem, že si fanoušci nosí na stadion svou svačinu.

To zneužili například v zápase Ligy mistrů na půdě Atléítika Madrid příznivci portugalské Benficy, kteří propašovali právě v sendvičích pyrotechniku. To nyní nebude možné.

El Clásico je stále především o prestižním souboji dvou velkoklubů. Těší se na něj miliony fanoušků po celém světě. Kvůli teroristické hrozbě se ale zároveň promění v událost, která bude hodně sledovaná i mimo hřiště.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud