22. listopadu 2015 • 04:30

Kočka s myší! Takhle Barca zničila Real, fanoušci tleskali rivalovi

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas o první místo ve španělské fotbalové La Lize měl až nečekaně jednoznačný průběh. Ve slavném El Clásiku na hřišti Realu Madrid dominoval katalánský klub z Barcelony. Suárez, Neymar a spol. spráskali největšího rivala 4:0, a to se ve většině šlágru obešli i bez hvězdného Messiho. Ten po zranění nastoupil až v průběhu druhého poločasu. Navíc góly byly z kategorie výstavních. 



Celý fotbalový svět se těšil na skvělou bitvu o vládce Španělska. Barcelona ukázala famózní vstup a už v 11. minutě se mohli fanoušci červenomodrých radovat. Ve středu hřiště krásně potáhl míč mladíček Sergio Roberto, který předvedl skvělé periferní vidění a vybídl kanonýra Suáreze ke skórování. Uruguaský útočník se nemýlil.

Ve 39. minutě byl na tom domácí Real ještě hůře. Tentokrát našel Iniesta krásnou průnikovou přihrávkou na hraně ofsajdu brazilského šikulu Neymara, který zblízka Keylora Navase prostřelil a poslal Barcelonu do dvoubrankového vedení.

Na začátku druhého poločasu vlétli domácí na svého soupeře, ale Marcelo ani James Rodríguez své šance nevyužili, a tak přišel další trest. Iniesta si krásně narazil míč s Neymarem na hranici velkého vápna a poslal míč přímo do šibenice domácí brány. To už byl Real pomalu zralý na ručník.

Výkon kapitána Barcelony byl vynikající. Když byl v 75. minutě střídán, tleskala mu ve stoje velká část publika největšího rivala, což se jen tak nevidí. Naposledy se to před deseti lety povedlo v dresu Barcelony Ronaldinhovi, který pobláznil publikum na Santiago Bernabéu dvěma krásnými góly.

Iniesta odcházel za stavu 4:0, chvíli předtím než svým druhým gólem završil černý večer Realu Madrid uruguayský střelec Suárez. Barcelona tak navázala na památné výhry nad největší rivalem, když ještě pod vedením Pepa Guardioly vyprovodila Real s debakly 0:5 a 2:6. Momentálně navýšila svůj náskok v tabulce La Ligy na 6 bodů. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud