22. listopadu 2015 • 14:02

Debakl v El Clásiku = vyhazov? Beníteze může v Realu nahradit Zidane

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostuda a ponížení. To zažili fotbalisté Realu Madrid ve slavném El Clásiku. Nenáviděné Barceloně podlehli na vlastním hřišti 0:4 a zdá se, že to nezůstane bez reakce šéfa klubu Florentina Péreze. Židle se totiž doslova kymácí pod trenérem Rafaelem Benítezem.



Španělský deník El Mundo Deportivo přinesl už před El Clásikem zprávu, že v případě porážky Rafael Benítez v Realu skončí. To se zdálo trochu předčasné, prezident Pérez španělského kouče hodně podporoval.

Benítez navíc mohl vytahovat statistiky. Přestože herní projev Realu se fanouškům vůbec nelíbil, měl tým nejlepší útok i obranu ve Španělsku a ztrácel tři body na první Barcelonu. Před El Clásikem si věřil, že po něm už na tom budou oba giganti stejně.

Jenže místo toho museli naštvaní fanoušci Realu sledovat neuvěřitelný zmar. Barcelona byla od začátku ve všem lepší, hráči domácích často vypadali, že nevědí, co hrát. Hosté tak slavné Santiago Bernabéu vyplenili a zaslouženě vyhráli 4:0.

Fanoušci Realu během zápasu několik vyzývali k rezignaci šéfa Péreze. To, že by skutečně odstoupil, je ale hodně nepravděpodobné. Každopádně se od něj žádá reakce. „Pérez určitě musí něco udělat,“ tvrdí uznávaný novinář Guillem Balague.

„Ekonomicky je klub vedený úžasně, jsou velmi bohatí. Ale sportovně je to hodně špatné. Pérez musí reagovat, pravděpodobně to znovu odnese trenér,“ dodává španělský novinář.

Ve Španělsku se dokonce už zmiňuje jméno možného nástupce. A není nijak překvapivé. Zinedine Zidane. O tom, že by mohl Real převzít, se spekulovalo už před Benítezovým příchodem, ale teď by to mohlo nabrat reálnějších rozměrů.

Zidane trénuje v Realu druhý tým, klub výborně zná. Přestože několikrát zopakoval, že se ještě musí jako trenér hodně učit, takovou výzvu by těžko odmítl. Přichází čas francouzské legendy? Fanoušci mají jasno, Zidane je jejich favorit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud