1. prosince 2015 • 11:34

Ronaldo a Zlatý míč? Měl s námi být Suárez, štve Messiho a Neymara

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo se stane nejlepším fotbalistou planety? V anketě Zlatý míč FIFA se rozhodne mezi trojicí Lionel Messi, Cristiano Ronaldo a Neymar. Dvě hvězdy Barcelony neskrývaly zklamání z toho, že místo konkurenta z Realu se do finálového výběru nedostal Luis Suárez, jejich týmový parťák. "Zasloužil by si s námi být na pódiu," prohlásil Lionel Messi na předávání cen nejlepším fotbalistům španělské ligy, kde se stal Hráčem roku.



Útočná letka MSN, neboli Messi - Suárez , Neymar  je v roce 2015 naprosto nepolapitelným triem Barcelony. Fotbalové megastar nastřílely v kalendářním roce dohromady 125 gólů, tolik nedal žádný jiný evropský tým dohromady.

Katalánský gigant vyhrál úplně všechno, největší podíl na snové sezoně leží na kopačkách právě úderného tria. Barcelonské úspěchy se logicky promítají i do individuálních ocenění za pomalu končící rok 2015.

Messi s Neymarem se dostali do nejlepší trojice, ze které bude 11. ledna v Curychu zvolený nový držitel Zlatého míče. Doplňuje je Cristiano Ronaldo , tahoun Realu Madrid a vítěz posledních dvou ročníků prestižní ankety.

"Chtěl bych stát na pódiu (pro vítěze Zlatého míče) s Neymarem a Luisem. Luis si to zaslouží," neskrýval Lionel Messi své přání. "Ale Cristiano si také vedl dobře. Všichni jsme zažili mnoho úspěchů," dodal okamžitě na adresu svého letitého rivala.

"Nominace na Zlatý míč pro mě znamená opravdu hodně," těšilo Neymara, který se do závěrečné trojky prodral vůbec poprvé. "Suárez by tam měl být také, ale hlavním favoritem je Messi. On je pro mě jedničkou," pochválil svého zkušenějšího parťáka a jednoho z nejlepších fotbalistů historie.

Barcelona minulý rok slavila všechny tři trofeje. Přínos Suáreze, loňské posily z
Liverpoolu, byl pro klub naprosto zásadní. Španělský mistr dal dohromady trio výjimečných hráčů, kteří se navíc skvěle doplňují. V aktuální formě zřejmě neexistuje obrana, která by je zastavila.

"Tajemství MSN? Přátelství s skromnost. Leo a Luis jsou skvělí přátelé, doufám, že s nimi budu hrát ještě hodně dlouho. Nejsou tam žádná ega, hrajeme pro tým," vyzdvihl Neymar aktuálně největší zbraň Barcelony.

Dominance španělského klubu se projevila i na vyhlašování cen pro nejlepší fotbalisty španělské ligy. Messi se stal hráčem roku, Neymara vyhlásili nejlepším hráčem z Ameriky. Lídr La Ligy ovládl i kategorii nejlepší trenér (Luis Enrique) a nejlepší brankář (Claudio Bravo). Pro konkurenční Real zbyly ceny pro nejlepšího obránce ( Sergio Ramos ) a nejlepšího záložníka (James Rodríguez).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud