4. prosince 2015 • 04:57

ŠEST přehmatů Realu: De Gea, trapas s Barcou i průšvih v poháru

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Fotbalový gigant Real Madrid nezažívá příjemné obdobíFotbalový gigant Real Madrid nezažívá příjemné obdobíFOTO: Reuters

    Unikátní klub, oficiálně nejlepší tým 20. století s nejvíce triumfy v Lize mistrů. To je Real Madrid. Jenže v poslední době dělá „Bílý balet“ jeden přehmat za druhým a zatímco trofejí je výrazně méně než dřív, přibývá nespokojených fanoušků. Proč? Podívejte se, co Real nezvládl za posledních pět měsíců.

  • Casillasův odchod

    Nikdy v životě nehrál za jiný klub. V Realu Madrid byl v součtu 25 let a vyhrál s ním vše. Přesto se brankář a kapitán Iker Casillas loučil s klubem svého srdce sám na tiskové konferenci. Ostudný pohled.

    Po reakcích naštvaných fanoušků svolal na druhý den prezident Realu Florentino Pérez rozloučení druhé, tentokrát na trávníku stadionu, kam mohli i fanoušci. Protože ale bylo vše chystané na poslední chvíli, žádná parádní rozlučka před plným kotlem se nekonala. Jaký rozdíl od legendy Barcelony Xaviho či Stevena Gerrarda z Liverpoolu.

    Iker Casillas se loučil s Realem Madrid v slzách sám Iker Casillas se loučil s Realem Madrid v slzách sámFoto Reuters

  • Zpackaný příchod De Gey

    V poslední letní přestupový den si Real uřízl další ostudu. Společně s Manchesterem United ladil výměnu brankářů Keylora Navase za Davida de Geu tak dlouho, až bylo pozdě. Přestup se neuskutečnil, potřebné dokumenty totiž dorazily o několik minut později.

    Více kritiky si nicméně vysloužil madridský klub. To on na United tlačil, De Geu chtěl od začátku přestupního termínu. Přesto vše nechal na poslední chvíli. Navíc se rozhodl obětovat Navase, který chytal (a stále chytá) ve skvělé formě.

    Výměna brankářů mezi Realem Madrid a Manchesterem United nakonec ztroskotala Výměna brankářů mezi Realem Madrid a Manchesterem United nakonec ztroskotalaFoto Koláž iSport.cz

  • Zranění a spory s doktorem

    Zápasy, kdy měl Real Madrid v letošní sezoně k dispozici plný kádr, byste spočítali na prstech jedné ruky. A zdaleka byste nevyužili všechny. Zranění totiž „Bílý balet“ neuvěřitelně ničí a to tak, že už nemůže jít o náhodu.

    Od začátku sezony zaznamenali v Realu 17 svalových zranění. To ukazuje, že musí být někde, pravděpodobně v tréninku, něco špatně. Realu tak často chybí klíčoví hráči a na to pochopitelně doplácí. Hráči už údajně požadovali odvolání hlavního doktora Jesúse Olma, ale klub se za něj postavil.

    Kapitán Realu Madrid Sergio Ramos má jako mnoho jeho spoluhráčů se zraněními v letošní sezoně problémy Kapitán Realu Madrid Sergio Ramos má jako mnoho jeho spoluhráčů se zraněními v letošní sezoně problémyFoto EPA

  • Kauza Karima Benzemy

    Real nemá problémy pouze na poli sportovním. Ke všemu se přidaly dokonce potíže se zákonem. I když za ně nemohl přímo klub, určitě to na pohodě nepřidalo.

    V hlavní roli byl Karim Benzema, který byl obviněn z vydírání spoluhráče z reprezentace Mathieuho Valbueny. Ještě předtím měl opět problémy s dopravní policií.

    Karim Benzema musí řešit i mimofotbalové problémy Karim Benzema musí řešit i mimofotbalové problémyFoto Reuters

  • Trapas v El Clásiku

    Od chvíle, kdy Real Madrid převzal Rafael Benítez, nejsou fanoušci s hrou týmu příliš spokojení. Výsledky až tak špatné nebyly, ale i to se změnilo. A vrcholem bylo očekávané El Clásico, ve kterém dostal domácí Real potupnou „čtyřku“.

    Prohra 0:4 s Barcelonou samozřejmě nenechala v Realu Madrid nikoho v klidu. Fanoušci požadovali odvolání trenéra Beníteze a rezignaci prezidenta Florentina Péreze. Ten ale naopak vyjádřil španělskému kouči podporu.

    Zatímco fotbalisté Barcelony mohli po El Clásiku oslavovat, domácí Real zůstal ponížen Zatímco fotbalisté Barcelony mohli po El Clásiku oslavovat, domácí Real zůstal poníženFoto Reuters

  • Vyřazení z poháru?

    Nejčerstvější kauza a obrovský průšvih Realu Madrid. V utkání španělského poháru na půdě Cádizu nasadil záložníka Denise Čeryševa, který ale měl z loňské sezony ještě trest na jeden zápas za tři žluté karty, tudíž hrát nesměl.

    Za tento prohřešek Realu hrozí vyloučení z celého ročníku přestižního poháru. V minulém roce přesně to potkalo Osasunu. Real se každopádně hájí tím, že Čeryšev hrál v loňském roce za Villarreal a nikdo ho na trest neupozornil.

    Kouč Realu Madrid Rafael Benítez střídá Denise Čeryševa v pohárovém zápase v Cádizu. Ruský záložník ale vůbec nesměl hrát a Realu hrozí vyloučení ze soutěže. Kouč Realu Madrid Rafael Benítez střídá Denise Čeryševa v pohárovém zápase v Cádizu. Ruský záložník ale vůbec nesměl hrát a Realu hrozí vyloučení ze soutěže.Foto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud