5. prosince 2015 • 14:31

Real vyloučení z poháru NEPŘIJME! Jde do války s federací

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyřazení z domácího poháru a pokuta v řádech tisíců eur. Španělská federace udělila Realu Madrid za neoprávněný start záložníka Denise Čeryševa v utkání Copa del Rey tvrdý trest. To velkoklub těžce nese a hodlá se bránit. I soudní cestou.



Real nasadil v duelu španělského poháru v Cádizu Denise Čeryševa, jenž ovšem dostal v minulé sezoně v dresu Villarrealu tři žluté karty, a protože se trest přenáší i do další sezony, nesměl nastoupit. Madridský klub tak postihl trest.

Španělská federace byla nekompromisní a rozhodla o tom, že Real Madrid v poháru končí. Okamžitě, bez možnosti nápravy. Tak jako například v minulé sezoně Osasuna Pamplona.

Jenže Real to vidí jinak. „Soutěžní soud potvrdil, že Denis Čeryšev nebyl s trestem osobně seznámen, což je podmínkou, když před sezonou mění působiště. Proto pravidlo o vyřazení podle článku 41 není platné a tento trest je neoprávněný,“ tvrdí klub.

Je zřejmé, že španělský gigant se jen tak nevzdá. Už před vynesením rozsudku prezident Realu Florentino Pérez řekl, že se bude případně bránit všemi možnými prostředky. Ihned po oznámení trestu se tak klub odvolal k arbitrážnímu soudu.

Mezi Realem Madrid a španělskou federací tak evidentně začala sportovní válka. Kdo jí vyhraje?

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud