14. prosince 2015 • 19:52

Chaos v Realu! Bale ignoroval Beníteze, Kroos utekl z lavičky

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tahle sezona Realu Madrid zatím vypadá jako jeden velký zlý sen. Španělský velkoklub, vedený od léta Rafaelem Benítezem, se v lize trápí a provází ho jeden problém za druhým. Královský klub má na kontě po 15 odehraných zápasech 30 bodů, což je nejhorší výkon od roku 2008. Při nedělní porážce na hřišti Villarrealu (0:1) navíc kritizovaný trenér Benítez neukočíroval své svěřence.



Madridský velkoklub prožívá nejhorší vstup do sezony od ročníku 2008/09. Zatímco v Lize mistrů si Real s předstihem zajistil postup do osmifinále, v lize zatím naprosto nezvládá velké zápasy s náročnějšími soupeři.

V El Clásiku schytal debakl 0:4 s Barcelonou, padl na hřišti Sevilly (2:3), Villarrealu (0:1) a v městském derby s Atlétikem (1:1) pouze remizoval. Jedinou cennou výhrou je triumf nad Celtou Vigo (3:1), která letos dokázala porazit například Barcelonu.

V nedělním utkání na hřišti Villarrealu se navíc ukázalo, jaké bezvládí v týmu panuje. Když trenér Rafael Benítez chystal střídání Jesého, řekl mladému fotbalistovi, aby se posunul na levý kraj zálohy a Garetha Balea poslal na beka místo zraněného Marcela.

VIDEO: Bale ignoroval Benítezovy pokyny

Jenže to se španělský kouč se zlou potázal. Šestadvacetiletý Velšan ho naprosto ignoroval a dál si běhal po levé lajně, jak se mu zachtělo. Benítez mohl jen gestikulovat rukama a bezmocně na něho křičet. Po utkání Benítez pouze řekl, že Bale na levém kraji obrany je jedna z možností. "Může tam hrát, ale není v našem pravidelném zájmu," řekl trenér Realu.

Další scéna se odehrála na lavičce náhradníků. Když se německý záložník Toni Kroos vrátil z rozcvičení, jeho spoluhráč Isco začal naznačovat, že nevěří vlastním očí, že je německý reprezentant jen mezi náhradníky. Pětadvacetiletý Kroos se na hřiště vůbec nedostal, Benítéz před zkušeným středopolařem upřednostnil mladíky.

Kroos byl zřejmě natolik frustrovaný, že na konci zápasu radši předčasně opustil lavičku. Když se novináři po utkání ptali trenéra proč do utkání nezasáhl, odpověděl Benítez jasně. "Protože hrál Casemiro."

VIDEO: Kroos předčasně opustil lavičku

O respektu vůči hlavnímu trenérovi od zkušených hráčů ani vidu. Přitom to byli právě oni, kdo se po debaklu s Barcelonou za Beníteze postavili. Tehdy si ještě prezident Florentino Pérez myslel, že 55letý trenér je pro Real tou nejlepší volbou. Pokud se však podobné excesy a výsledkové výkyvy budou dál opakovat, je jen otázkou času, kdy si na Santiago Bernabéu bude balit kufry.

James nevěří, že jeho střela neskončila gólem
James nevěří, že jeho střela neskončila gólem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud