8. ledna 2016 • 16:10

Zidane: Ronaldo znamená duši Realu. Je víc než neprodejný

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už v sobotu zažije velkou premiéru. Zinedine Zidane si poprvé stoupne na lavičku Realu Madrid jako hlavní trenér. O svých plánech na ligový debut proti Deportivu La Coruňa (20:30 ONLINE) promluvil na páteční tiskové konferenci. Mimo jiné zdůraznil, že Cristiano Ronaldo je pro "bílý balet" naprosto neprodejným fotbalistou a klíčovým mužem v kádru.



Události v Realu nabraly tento týden rychlý spád. V pondělí rozhodlo vedení klubu o odvolání Rafaela Beníteze, otěže přebral Zinedine Zidane. "Zrovna jsem přemýšlel o dalším utkání Castilly (rezerva Realu, kde Zidane předtím působil) a všechno se změnilo. Jsem ale moc šťastný, to samé hráči," prohlásila francouzská fotbalová legenda.

Real nemá špatné výsledky, Beníteze ale stály místo rozhárané vztahy s hráči a porážky s těžkými soupeři (za vše hovoří debakl 0:4 od Barcelony). To vše musí Zidane napravovat, začne už v sobotu doma s Deportivem.

"Je to nebezpečný tým, ale důležitější je to, co předvedeme na hřišti my," zdůraznil Zidane. "Když v zápase hrajete bez míče, všichni musí bránit. Ale nejlepší obranou je ovládat balon," vyhlásil jasnou strategii.

Zidane má k dispozici nabitý kádr plný hvězd, který bude muset správně usměrnit. Potvrdil, že ve svém prvním utkání postaví ofenzivní trojku Bale, Benzema , Ronaldo . "Zbytek sestavy se dozvíte zítra. Ale je jasné, že nemůžou hrát všichni. Já to dobře znám z doby, kdy jsem ještě hrál," dodal 43letý mistr světa i Evropy, držitel Zlatého míče a mnoha dalších ocenění.

Nový kouč Realu zdůraznil, že věří svému klíčovému hráči a nejlepšímu střelci Cristianu Ronaldovi. "Chceme, aby byl Cristiano šťastný. Nemusím o něm mluvit nijak dlouze, stačí se podívat na jeho statistiky," pochválil portugalského šutéra.

Zidane evidentně nehodlá připustit, že by se hvězdný hráč stěhoval v létě jinam. "Dokud tady budu, tak nikam nepůjde. Cristiano je víc než neprodejný hráč. Je to duše týmu a symbol klubu," prohlásil jednoznačně.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud