15. ledna 2016 • 11:35

Podvod se Zidanovými syny? Nesmysl, hájí se Real kvůli zákazu

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Realu Madrid se zdaleka nesmířili s tím, že by v létě a příští zimu měli zakázáno nakupovat posily. Tento trest jim a Atlétiku Madrid udělila včera Mezinárodní fotbalová federace FIFA za porušení předpisů o mezinárodních přestupech hráčů do 18 let. Španělský gigant už chystá odvolání. Významnou roli v obhajobě budou hrát i čtyři synové nového trenéra Zinedina Zidana.



Na seznamu hráčů, v jejichž případě došlo k porušení regulí, se má podle informací španělského tisku nacházet jména čtyř potomků klubové ikony Zidana, který má za sebou první zápas v roli hlavního kouče Realu. Konkrétně jde o hráče juniorky Enza Fernandeze (20 let), francouzského mládežnického brankáře Luku Fernandeze (17 let) a pak jejich dva mladší sourozence Theo Fernandeze (13 let), a Elyaze Fernadeze (10 let).

Právě jejich přítomnost na seznamu vnímá Real jako velké pochybení ze strany FIFA. „Bude na tom založena část jejich obhajoby. Zahrnout děti zaměstnance klubu na tento seznam považuje Real za selhání,“ informuje španělský deník AS.

FIFA povoluje mezinárodní přestupy hráčů mladších 18 let pouze v případech, kdy se s ním do nové země přestěhují i oba rodiče. V Zidanově případě, který už dřív působil jako mládežnický trenér i asistent u áčka, není o splnění této podmínky pochyb. 

Slabin v rozhodnutí FIFA našli v Realu ale mnohem víc. "Podle dokumentace mělo dojít k provinění u 51 hráčů, přitom jeden z nich se v seznamu objevil dvakrát. Deset hráčů má španělské občanství, tudíž se to na ně nevztahuje. Šest hráčů bylo starších 18 let v době registrace. Hned 23 hráčů přišlo z jiných týmů patřících pod španělskou federaci, a tak jsou z těchto předpisů také osvobozeni. Další byli registrování ještě předtím, než předpisy začaly platit. Dva hráče jsme pak z obavy z porušení předpisů nikdy neregistrovali," konstatoval Real po vlastní analýze přestupů mladíků, kterou v poslední době provedl v důsledku vyšetřování.

Zinedine Zidane s manželkou Veronique a prezidentem Realu Madrid Florentinem Pérezem
Zinedine Zidane s manželkou Veronique a prezidentem Realu Madrid Florentinem Pérezem

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud