22. ledna 2016 • 14:55

Zidane ignoruje Benítezovy posily. V Realu sází na oblíbence Ancelottiho

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavním koučem Realu Madrid je Zinedine Zidane teprve 18 dní, přesto už je znát na týmu jeho rukopis. Tedy spíš převzatá strategie od největšího učitele - Carla Ancelottiho, bývalého trenéra Realu. Francouzský kouč totiž sází na stejné hráče jako on. Letní posily nedávno odvolaného trenéra Rafy Beníteze pod ním šanci ve dvou zápasech zatím vůbec nedostaly.



Casemiro, Danilo, Lucas Vázquez, Denis Čeryšev, Mateo Kovačič a brankář Kiko Casilla. To jsou hráči, které si v létě do týmu přivedl španělský kouč Rafael Benítez a kteří dostávali od bývalého trenéra madridského celku výrazný prostor na hřišti.

S příchodem Zinedina Zidana se vše změnilo. Bývalý legendární záložník ze základní sestavy odstavil především brazilské duo Casemiro, Danilo. Místo defenzivního záložníka dostává šanci ofenzivní hračička Isco a na pozici pravého beka se vrátil uzdravený Dani Carvajal.

Vázquez, Casilla, Čeryšev a Kovačič, kterým Benítez dával prostor, jsou mezi náhradníky. Šanci na 25 minut dostal pouze 21letý Chorvat Kovačič. Ostatní tři nedostali ve dvou odehraných zápasech (La Coruňa 5:0 a Gijón 5:1), jak se říká ani čuchnout.

Jak nastoupil Real Madrid pod Zidanem
Navas - Carvajal, Ramos (Varane), Pepe, Marcelo - Modrič, Kroos - Bale, Isco, Ronaldo - Benzema

Křídelník s ruskými kořeny Denis Čeryšev se navíc od skandálu v pohárovém utkání, kdy nastoupil proti Villarrealu i přes disciplinární trest z minulé sezony, nedostává ani do širší nominace.

Francouzský trenér Realu se tak vrátil k hráčům, kterým důvěřoval v předchozích dvou sezonách italský kouč Carlo Ancelotti. S ním Zidane navíc pracoval v prvním roce jeho působení, když mu dělal asistenta a hráče jako třeba Isco, Carvajal, Varane, Pepe, Modrič či Jesé, moc dobře zná.

Nyní má před sebou urgentní úkol. Vhodně doplnit kádr ještě předtím než vzejde v platnost zákaz přestupů, kterým FIFA potrestala Real Madrid kvůli porušení předpisů při přestupech mládežnických hráčů. Pokud Bílý balet tento verdikt nezvrátí, může registrovat nové hráče jen do konce zimního přestupového období a pak až v létě 2017.

Trenér Realu Madrid Zinedine Zidane gestikuluje během zápasu španělské ligy s La Coruňou. Bílý balet vyhrál 5:0.
Trenér Realu Madrid Zinedine Zidane gestikuluje během zápasu španělské ligy s La Coruňou. Bílý balet vyhrál 5:0.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud