27. ledna 2016 • 10:50

Messi dostane přidáno. Za rok vydělá přes miliardu korun!

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po skončení této sezony se zřejmě stane bezkonkurenčně nejlépe placeným fotbalistou světa. Klenotu Barcelony Lionelu Messimu začne v klubu platit vylepšený kontrakt. Současných 17 milionů liber ročně (612 milionů korun) se má zvednout na 29,8 milionu (1,1 miliardy korun). Informuje o tom britský deník Sun s odkazem na server ARA.



V květnu 2014 se Lionel Messi s Barcelonou dohodl na novém kontraktu. Ten mu platí až do června 2018, vynáší mu zhruba 17 milionů liber ročně. Podle informací ze Španělska, ze kterých vychází deník Sun, je ve smlouvě zanesená klauzule, že v polovině kontraktu se mu plat téměř dvojnásobně navýší.

Messi by si v Barceloně měl od léta přijít na téměř 30 milionů liber, v přepočtu na týdenní gáži to dělá 583 tisíc liber týdně. V korunách bude argentinské superstar chodit na účet téměř 21 milionů korun.

Takové cifry jdou mimo chápání běžného člověka, drtivá většina lidí na to, co Messi vydělá za týden, nedosáhne za celý život. Pokud jsou informace serveru ARA pravdivé, čerstvý držitel Zlatého míče za rok 2015 se stane suverénně nejlépe vydělávajícím fotbalistou světa.

Barcelona zřejmě měla obavy. že se ji jiný klub pokusí přeplatit. To, co Messi ve Španělsku dostane od ročníku 2016/2017, ale pořád není tolik, kolik argentinské hvězdě nabízejí šejkové z Manchesteru City.

Ti mají pro Messiho připravený kontrakt zaručující mu příjem 800 tisíc liber týdně (téměř 29 milionů korun). Nejlepší fotbalista světa ale neustále opakuje, že i přes obrovský zájem z Anglie hodlá zůstat v Barceloně. Pokud změní klub, tak jedině v závěru kariéry, kdy uvažuje o návratu do rodné Argentiny. Tam si dospělý fotbal nikdy nezahrál.

Ani Barcelona zřejmě po prodeji hráče, dokud nedojde ke zvýšení platu, nijak zvlášť netouží. Ve smlouvě je prý i zaneseno, že pokud ho klub prodá před vylepšením smlouvy, musel by Messimu jako kompenzaci zaplatit 15 milionů liber (540 milionů korun).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud