4. března 2016 • 19:53

Hvězdné trio Barcy řádí, ale hoří v penaltách. Kouč chce zlepšení

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dominují. Fotbalisté Barcelony navázali na megaúspěšnou minulou sezonu a jdou si opět pro několik trofejí. Neuvěřitelně produktivní je útočné trio Lionel Messi, Luis Suárez a Neymar, které kosí jednoho soupeře za druhým. Přesto se nedá říct, že by tým neměl slabinu. Tou jsou totiž pokutové kopy. A selhávají v nich právě ofenzivní hvězdy, což dokázal i poslední zápas.



Barcelona dokonce vytvořila v této sezoně La Ligy jeden negativní penaltový rekord. Pokutových kopů totiž neproměnila už sedm, což se ještě žádnému týmu před ní nestalo. Celkově Katalánci zahrávali v lize třináct penalt, úspěšnost tedy mají ani ne 50%.

Poslední zápas Barcelony na půdě Raya Vallecana byl v tomto ohledu symbolický. Favorit svého soupeře rozdrtil, uštědřil mu debakl 5:1. Z tohoto pohledu jasná záležitost. Útočník Luis Suárez ale zahodil příležitost na další gól, když za stavu 3:1 nedal penaltu.

Stejně jako Lionel Messi a Neymar tak už nedal Suárez v této ligové sezoně dvě penalty. V naprosté většině zápasů to Barcelonu nemuselo mrzet, jelikož svou obrovskou ofenzivní silou dokázala soupeře i tak porazit. To by ale nemuselo platit vždy, například ve finálových bojích v Lize mistrů.

VIDEO | Suárez nedal penaltu v posledním zápase Barcelony

„Penalty nám nejdou, musíme se v tomto ohledu zlepšit, to je bez debat,“ připustil trenér Barcelony Luis Enrique po utkání na půdě Vallecana. „Pokud ale nedáme penaltu za rozhodnutého stavu, nijak mě to nestraší,“ dodal zároveň.

Důvěru v hvězdné útočné trio nazývané MSN mají nadále i ostatní spoluhráči. „Když budu vyzván, klidně na penaltu půjdu. Ale v Messiho, Suáreze a Neymara mám absolutní důvěru. To, že nedají penaltu, se stane. I já jsem jich v kariéře několik nedal,“ podpořil své kolegy záložník Ivan Rakitič.

V Barceloně tak mají i přes úchvatné výkony a rekordní sérii 35 soutěžních zápasů bez porážky co řešit. Co se týče pokutových kopů ve všech soutěžích, nedali totiž její hráči hned devět penalt z osmnácti. Úspěšnost pouhých 50% je unikátem, o který slavný tým určitě nestojí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud