4. května 2016 • 16:37

James na odchodu z Realu? Klub na něm prodělá skoro miliardu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzpomínáte? Real Madrid si Jamese Rodrígueze pořídil před téměř dvěma lety, jako objev MS v Brazílii ho stál 80 milionů eur (2 miliardy korun). Čtyřiadvacetiletý kolumbijský útočník měl být další megastar, která bude bavit náročné fanoušky španělského velkoklubu. Tento plán však úplně nevyšel. V dnešní odvetě semifinále Ligy mistrů s Manchesterem City ho v základní sestavě neuvidíte, na svou šanci bude čekat na lavičce. Vypadá to na brzký Jamesův konec v královském klubu. Zájem o jeho získání má podle italského deníku Corriere dello Sport Juventus Turín.



Na světovém šampionátu v Brazílii udivoval fanoušky. Nastřílel šest branek a stal se nejlepším střelcem turnaje. To si nenechali ujít madridští funkcionáři a za tehdy 22letého středopolaře vytáhli z banku 80 milionů eur, které poslali do Monaka.

V první sezoně nastupoval pod vedením Carla Ancelottiho a v 45 zápasech nastřílel celkem 17 branek. Jenže italský kouč v Realu skončil a v létě jej před aktuální sezonou nahradil pedant Rafael Benítez. Tomu James vůbec nepadl do noty. Dokonce čelil kritice, že má nadváhu. Situace se nezměnila, ani když španělský trenér na lavičce po půl roce skončil.

S příchodem Zinedina Zidana začal Real praktikovat rozestavení 4-2-3-1 a v tom není pro Jamese místo. Pozici špílmachra obsadil Luka Modrič , defenzivní štíty tvoří Casemiro a Toni Kroos. Kraje mají pro sebe zarezervované Cristiano Ronaldo a Gareth Bale. Navíc James není sám, kdo by se rád prosadil do sestavy. Na lavičce čekají Isco, Kovačič a v posledních týdnech hraje ve slušné formě Lucas Vázquez.

V aktuální sezoně se Jamesovi nedařilo
V aktuální sezoně se Jamesovi nedařilo

Vše by proto měl vyřešit letní přestup. Podle italského deníku Corriere dello Sport už dostal agent Jorge Mendes svolení k tomu, aby vyjednával s jinými kluby. Zájem má údajně čerstvý mistr Serie A Juventus.

Částka, kterou madridští chtějí za kolumbijského reprezentanta jako odstupné, se pohybuje kolem 40 až 50 milionlů eur. To je pomalu o polovinu méně, než suma, za kterou jej Real pořídil.

Podle zpráv, které přicházejí ze Španělska, ale nehodlá prezident Realu Florentino Pérez držet v kádru hráče s vysokým platem (5,5 milionů eur za sezonu), který si nezískal důvěru už u dvou trenérů a čelí kritice kvůli svému přístupu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud