14. května 2016 • 15:01

Proč zabili fanoušky Realu? Teroristé si myslí, že je fotbal protiislámský

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká tragédie zasáhla fotbalový Real Madrid. Teroristé z Islámského státu totiž v pátek v Iráku zaútočili na kavárnu, kde měli sraz fanoušci „bílého baletu“ z místního fanklubu. Šestnáct z nich bohužel zemřelo, další měli vážná i méně vážná zranění. „Ve fotbale nesmí mít násilí a terorismum nikdy místo,“ sdělil v oficiálním prohlášení klub. Ten rovněž své příznivce uctí na hřišti.



Teroristé v Iráku zaútočili na bezbranné fanoušky samopaly. „Vběhli do kavárny a stříleli po všech,“ popsal prezident iráckého fanklubu Realu Ziad Subhan. Důvod? „Nemají rádi fotbal, myslí si, že je protiislámský,“ dodal.

Nechutný útok nepřežilo hned šestnáct fanoušků madridského klubu a členů oficiálního fanklubu, třicet dalších si odneslo zranění. „Klub by chtěl vyjádřit upřímnou soustrast všem pozůstalým a jejich rodinám,“ sdělil Real v oficiálním vyjádření.

„Fotbal by měl být vždy jednotný proti násilí a terorismu. Fotbalisté Realu budou mít v zápase s La Coruňou na rukávech černé pásky jako symbol respektu,“ pokračoval klub.

Útok Islámského státu tak opět připomněl hrozbu, která visí bohužel také nad sportem. I proto budou například na EURO ve Francii mimořádná bezpečnostní opatření.

Při teroristických útocích v Iráku zemřelo šestnáct fanoušků Realu
Při teroristických útocích v Iráku zemřelo šestnáct fanoušků Realu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud