2. června 2016 • 10:34

Další projekt GALACTICOS: Zidane chce Pogbu, přijde Lewandowski?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už je to tady zase. Real Madrid po velkém triumfu v Lize mistrů střádá plány na další sezonu. „Chceme být ještě lepší,“ hlásí prezident klubu Florentino Pérez. V kapse má připravené miliardy na utrácení, přijít mohou velké hvězdy.



Paul Pogba je skvělý hráč, kterého by chtěl každý klub,“ pronesl trenér Realu Madrid Zinedine Zidane . Slova vyřkl v době, kdy se čím dál víc spekuluje o přestupu hvězdného Francouze z Juventusu. Teprve před pár dny dementoval zprávy, že si koupil dům v Barceloně a že se chystá obléknout její dres. Pár hodin na to vystoupil Zidane i prezident Pérez.

„Pogba je špičkový hráč, baví mě. Ale je obtížné dosáhnout dohody, pokud nemá ve smlouvě výstupní klauzuli,“ vysvětluje šéf Realu v rozhovoru pro španělský list Marca náročnost provedení takového transferu. „Jedině v případě, že bude dostupný, teprve pak se můžeme pokusit něco vyjednat.“

Přestupový ONLINE speciál najdete ZDE »

Pogba nosí nálepku „NEPRODEJNÝ“ a Juventus nemá v plánu ji strhnout. Musela by mu přistát na stole mimořádná nabídka, aby změnil názor. Francouzský reprezentant je klíčovým mužem, kterým se celkem rychle stal po příchodu v roce 2012 z Manchesteru United. S turínským klubem vyhrál čtyři ligové tituly v řadě.

„Pogba je hráčem Juventusu, a to musíme respektovat,“ ví Zidane.

A Pérez dodává: „Navíc teď nemá cenu spekulovat, protože je stejně obtížné někoho dalšího kupovat, když ve středu pole máme dalších šest výborných fotbalistů. Budu mluvit s trenérem Zidanem. On rozhodne, jestli jsme schopni najít a posílit tým o lepší hráče, než které máme. Naší povinností je zlepšovat se rok co rok.“

Přecházíme k jinému postu a dalšímu jménu: Álvaro Morata, útočník Juventusu. Když v roce 2014 přestupoval opačnou cestou z Realu, madridský klub zakomponoval do smlouvy klauzuli o zpětném odkupu. Tu by nyní mohl uplatnit. Pokud Pérez se Zidanem budou chtít, samozřejmě...

„Álvaro v Itálii strašně vyrostl, v Juventusu si vede velice dobře. Je normální, že ho chtějí udržet i pro příští sezonu. Vážně teď ale nedokážu říct, co se stane,“ mlžil kouč Realu.

Když ne Morata, tak Robert Lewandowski z Bayernu? I to je možné.

Respektovaný španělský novinář Guillem Balague píše v deníku AS, že vedení Realu Madrid podepsalo s polským útočníkem a jeho agentem předběžnou dohodu o přestupu. A pokud se nyní dohodne na přestupní částce s Bayernem, Lewandowski bude mít volnou cestu do „bílého baletu“.

A nezapomínejme ani na brankáře Davida De Geu, jehož transfer z Manchesteru United se minulý rok nestihl uzavřít před uzávěrkou. Obnoví se jednání? Bude o něj Real znovu usilovat?

„Já nejsem ten, kdo rozhodne,“ krčí rameny prezident Pérez. S další nabídkou na španělského reprezentanta si je nejistý i proto, že současná jednička Keylor Navas podával spolehlivé výkony. „A je velmi obtížné mít na této pozici takové dva velké hráče,“ uzavřel.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud