21. června 2016 • 19:08

Španěl Morata se vrací do Realu. Juventus dostane 810 milionů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Álvaro Morata se v létě vrátí z Juventusu do Realu Madrid. „Bílý balet“ se rozhodl uplatnit právo získat zpět španělského reprezentanta, který dal na mistrovství Evropy ve Francii dvě branky. Real dá za Moratu 30 milionů eur (810 milionů korun).



„Real Madrid nás informoval o svém záměru využít výkupní klauzuli a čekáme jenom na formální písemnou nabídku,“ řekl už dopoledne výkonný ředitel Juventusu Giuseppe Marotta.

Nyní přišlo definitivní razítko. „Real Madrid vykoupí Álvara Moratu podle smluvní dohody z Juventusu a ten se zapojí do přípravy prvního týmu pod Zinedinem Zidanem,“ stojí v oficiálním prohlášení madridského klubu.

Odchovanec Realu Morata přišel do týmu italského mistra před dvěma lety za 20 milionů eur (asi 541 milionů korun) a podepsal pětiletou smlouvu, ale Real si zajistil možnost vykoupit svého odchovance na konci sezon 2015/16 a 2016/17. Madridský klub by za Moratu měl nyní zaplatit zhruba 30 milionů eur (asi 810 milionů korun).

Třiadvacetiletý útočník v Juventusu v 93 soutěžních zápasech nastřílel 27 gólů, prosadil se i ve finále Ligy mistrů proti Barceloně. Na EURO ve Francii si Morata vybojoval místo v základní sestavě Španělska a dvakrát se trefil proti Turecku. V úvodním duelu skupiny D s Českou republikou se neprosadil.

Morata: Sergio Ramos mě ostříhal, abych dával góly
Video se připravuje ...

Fotbalové přestupy ONLINE sledujte ZDE>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud