12. července 2016 • 10:20

Drsný verdikt pro Real? Zraněný Ronaldo může chybět až půl roku

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Posily? Nové dresy? Kdepak. Fanoušky Realu Madrid současně zajímá jiná věc. Zdravotní stav Cristiana Ronalda, který se zranil ve finále EURO po faulu Dimitriho Payeta a zbytek zápasu sledoval jen ze střídačky. První odhady portugalských lékařů tvrdí, že se jedná o poranění předního křížového vazu v koleni a doba absence historicky nejlepšího střelce španělského klubu se může protáhnout až na šest měsíců.



V Madridu bijí na poplach. Z mistroství Evropy ve Francii se jim totiž vrátí ve zdecimovaném stavu největší hvězda klubu Cristiano Ronaldo . Ačkoliv 31letý Portugalec dosud nebyl na důkladném vyšetření v nemocnici, odhady reprezentačních lékařů nezní moc dobře.

Jak dlouho by CR7 mohl Zidanemu a spol. chybět? Pokud se potvrdí obavy, že se jedná o zranění předního křížového vazu, bude doba léčení v rozmezí pěti až šesti měsíců.

Trenér Fernando Santos a Cristiano Ronaldo s trofejí pro vítěze EURO
Trenér Fernando Santos a Cristiano Ronaldo s trofejí pro vítěze EURO

A na to nejsou v Madridu zvyklí. Nejdéle byl Ronaldo od svého příchodu z Anglie mimo hru 42 dní a to v roce 2009, když měl potíže s kotníkem. Tehdy vynechal devět utkání. Jeho vůbec nejdelší herní pauza je 94 dní, když v roce 2008 zmeškal 11 duelů. To však bylo ještě v dresu Manchesteru United.

Tentokrát se však může jednat o daleko vážnější zranění a tudíž i delší pauzu. Po zákroku francouzského záložníka Dimitriho Payeta se Ronaldovi v souboji otočilo koleno a i když zkoušel ještě pár minut po ošetření nohu rozhýbat, pokračovat v utkání nešlo. Oslavy historicky prvního portugalského titulu však poraněno koleno už vydrželo.

Ronaldovy nejdelší pauzy
2016/17 (Real) – zraněné koleno - ???
2008/09 (Manchester United) – zranění kotníku – 94 dní
2009/10 (Real) – zranění kotníku – 42 dní
2013/14 (Real) – svalové zranění – 32 dní

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud