29. srpna 2016 • 10:17

Brankář Barcelony překonal rekord. Rozdal stejně přihrávek jako hráči

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovo brankář znamená ve fotbalové Barceloně něco jiného než v ostatních klubech. Gólman je totiž v katalánském klubu rovněž klíčovým mužem při rozehrávce. To potvrdil v neděli na půdě Athleticu Bilbao Marc-André ter Stegen. Němec si připsal rekordní počet úspěšných přihrávek a pomohl k výhře 1:0.



Ter Stegen se stal po odchodu Claudia Brava jedničkou Barcelony. Mladý gólman, který je často přirovnáván ke svému vzoru Manuelu Neuerovi, na půdě Bilbaa ukázal, že Katalánci určitě neprohloupili.

Kromě toho, že udržel čisté konto, působil na hřišti jako jedenáctý hráč v poli. Jen za první poločas rozdal Ter Stegen 32 přesných přihrávek, například defenzivní záložník Sergio Busquets měl pouze o jednu víc.

Ve druhé půli si německý brankář nevedl o moc hůře a zápas nakonec zakončil s padesáti úspěšnými pasy na kontě. To je od roku 2005, kdy se tato statistika začala měřit, rekordní počet. A není divu, že Ter Stegen překonal svého předchůdce v Barceloně Víctora Valdése.

Padesát přihrávek často nedají za zápas ani hráči. Například z hráčů Bilbaa měli na konci zápasu více úspěšných přihrávek než brankář Barcelony pouze obránce Aymeric Laporte a záložník Beňat.

Bilbao - Barcelona: Ter Stegen vyrobil obří kiks. Skvělým zákrokem ho napravil
Video se připravuje ...

Přestože je Ter Stegen ve hře nohama jedním z nejlepších brankářů na světě, jednou přece jen zaváhal. Ještě za stavu 0:0 se snažil rozehrát na střed hřiště, jenže Busquets tuto riskantní přihrávku nečekal.

Domácí Beňat ho předskočil a šel sám na branku. Gólman Barcelony ale ukázal, že je skvělý nejen ve hře nohama a skvělým zákrokem svůj kiks napravil. Barcelona už pak měla zápas pevně v rukou a mohla zvítězit mnohem jasnějším rozdílem.

Bilbao - Barcelona: Favorit si oddechl! Přímý kop domácích šel těsně vedle
Video se připravuje ...

Fotbalisté Barcelony se radují z jediného gólu v Bilbau
Fotbalisté Barcelony se radují z jediného gólu v Bilbau

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud