9. září 2016 • 15:53

Kouč Barcelony se zastal rivalů. Zákaz přestupů pro Real a Atlétiko je nefér, tvrdí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za nespravedlivý považuje zákaz přestupů pro fotbalisty Realu Madrid a Atlética Madrid i trenér největšího konkurenta Barcelony Luis Enrique. Právě Katalánci dostali stejný trest za přestupy mládežnických fotbalistů v roce 2015. I proto mají pro madridské celky pochopení.



"Tehdy jsem tvrdil, že je to nespravedlivé, a totéž říkám i nyní," prohlásil Luis Enrique. "I když se jim to nelíbí, musejí se s tím však stejně jako my vyrovnat. Mají i tak skvělé kádry. Jen doufám, že nebudou mít i takové výsledky, jako jsme měli my v době trestu," připomněl, že Barcelona i v době trestu získala titul a vyhrála Ligu mistrů.

Real a Atlético kvůli porušení předpisů nesmějí registrovat nové hráče až do ledna 2018. Trenér Realu Zinedine Zidane se však nebojí toho, že by tento trest "Bílý balet" výrazněji oslabil.

"Nemyslím si, že by nás to nějak ovlivnilo. Já jsem velmi spokojený s týmem, který tu mám," řekl Zidane, který přes léto nebyl na přestupovém trhu aktivní. Přivedl jen útočníka Álvara Moratu a do kádru zapracovává odchovance.

SESTŘIH La Ligy: Real Madrid CF – Celta Vigo 2:1. Kroos zachránil Real krásnou střelou
Video se připravuje ...

"Máme široký kádr. Jsem s hráči spokojený a oni jsou spokojení se mnou. Pokud budeme muset pracovat s tímto kádrem další dva či tři roky, není to problém," dodal.

Více však Zidanovi vadí, že se trest týká jeho synů Lucy a Enza, které Real nesměl registrovat do jejich 18 let, jelikož jsou francouzské národnosti a ne španělské. "Nerozumím tomu. Narodili se tu, žijí tu celý život a je absurdní, že tu nemohou hrát fotbal. Doufám, že se najde řešení," prohlásil Zidane.

"Klub se snaží dělat vše pro to, aby to změnil. Ještě se s trestem seznamujeme a pak to budeme řešit," dodal. 

Ronaldo je už fit

Fotbalista Cristiano Ronaldo se po dvou měsících vrátí na trávníky a odbude si soutěžní premiéru v nové sezoně. Portugalský kanonýr již vyléčil zraněné koleno, kvůli němuž nedohrál červencové finále evropského šampionátu s domácí Francií, a podle trenéra Realu Madrid Zinedina Zidana nastoupí do sobotního utkání španělské ligy s Osasunou. "Jsme rádi, že ho máme zpátky a budeme se snažit, aby na tom byl dobře. Bude to jeho první zápas v sezoně, 60 dnů od jeho posledního," uvedl dnes Zidane.

SESTŘIH La Ligy: Athletic Bilbao - Barcelona 0:1. Rozhodl Rakitič
Video se připravuje ...

SESTŘIH La Ligy: Barcelona - Betis 6:2. Kanonádu řídili Messi a Suárez
Video se připravuje ...

SESTŘIH La Ligy: Real Sociedad - Real Madrid CF 0:3. Bale vstřelil dva góly
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud